IT-BRANSJEN

If fornyer med Tietoevry

Fem år med opsjon på ytterligere to.

Kjell Rune Tveita, If Foto: Story Labs.
Kjell Rune Tveita, If Foto: Story Labs.
Marius ValleMarius ValleJournalist
22. feb. 2023 - 11:01

Tietoevry og If fornyer sin avtale. Dette er femte gang Tietoevry får tillit hos If, og markerer fortsettelsen av et til nå 17 år langt forhold.

Det er en ny IT-infrastrukturavtale som er inngått for fem år, med opsjon på ytterligere to, skriver Computersweden. Avtalen skal være verdt over en milliard kroner.

– I det turbulente miljøet som råder er det trygt å ha en partner som har levert etter våre høye krav til stabilitet og sikkerhet i flere år, sier Kjell Rune Tveita, CIO i If.

Han trekker frem at Tietoevry har hjulpet dem med å sikre kontinuitet i driften, og å jobbe fremover for å kunne tilby selskapet og deres kunder den beste servicen og brukeropplevelsen ved hjelp av den nyeste teknologien.

De skal blant annet hjelpe If med å sette opp en løsning der stormaskiner og skytjenester kombineres i en hybridløsning. Det skal gi mer fleksible skytjenester.

I avtalen inngår all infrastruktur, inkludert arbeidsplasstjenester for Ifs drøyt 7300 ansatte. 

Leveransen skal være kostnadseffektiv ettersom Tietoevry benytter seg av sitt nearshore-team i Tsjekkia. Driften skal være helt plattformuavhengig, og skal være enkel å tilpasse til fremtidige behov. 

Selv om angrepet mot Tietoevry skal være begrenset til ett svensk datasenter, skal fire helseregioner, en rekke private selskaper og et lønnssystem som brukes av 120 statlige institusjoner være berørt. Tre uker etter angrepet, sliter fortsatt universitetssykehuset i Uppsala med etterdønningene. Bildet er fra Tietoevrys kontor i Espoo, Finland.
Les også

Hackerne fikk tak i backup: 20 år med data er trolig borte etter Tietoevry-angrepet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.