IFPI: Klart ulovlig kafé-brenning

- Vi er ikke ute etter Internett-kaféene, men når de tjener penger på piratvirksomhet må vi reagere, mener IFPIs Sæmund Fiskvik.

- Vi er selvfølgelig ikke ute etter Internett-kaféer generelt, men når de opererer som kopieringssentraler med fullt utstyr, da er det klart ulovlig, sier IFPIs Sæmund Fiskvik.

Platebransjens interesseorganisasjon har startet med å anmode Internett-kaféen Cafédotcom i Trondheim om å fjerne Napster og føre strengere kontroll med hva folk brenner på kaféens CD-brenner.
- Vår oppfatning er at dette kommer inn under det som i juridiske termer heter "fremmed hjelp", og dermed går utenom retten til privatkopiering. Vi prioriterer ikke folk som sitter hjemme og laster ned musikk - selv om vi mener det også i prinsippet er ulovlig - men denne virksomheten knytter nedlastingen til næringssammenheng, hvor nettkaféene tjener penger på å tilby brenningen, sier Fiskvik.


Organisasjonen reagerte overfor Cafédotcom fordi de hadde fått tips om virksomheten, og har ikke 'patruljer' som er ute og samler etterretning om kaféenes gjøren og laden, selv om Fiskvik ikke utelukker slike tiltak for å begrense skadevirkningene.

Han betegner virksomheten som illegale versjoner av "fremtidens platebutikk".

Til toppen