IKEA lanserer eget nettbetalingskort

Danske IKEA ligger langt foran sine skandinaviske brødre på nettet. Nå lanseres et eget betalingskort for IKEAs nettbutikk for å skjære gjennom den danske striden om betaling på nett. Verken svensker eller nordmenn har egne nettsider som støtter oppunder den berømte IKEA-katalogen.

Jyllands-Posten forteller at butikkjeden IKEA nå lanserer sitt eget betalingskort. Her kan folk med Internett-tilgang uten ekstra kostnader kjøpe alle varer i IKEA-katalogen, som er utsendt til 1,3 millioner danske husstander.

- Det skal ikke være sånn at man gir detaljhandelen skylden for at man ikke kan handle via Internett i Danmark, sier markedssjef for IKEA Danmark, Peter Høgsted til Jyllands-Posten.

Pengeinstitutter og detaljhandelen i Danmark er fremdeles uenige om gebyrer på betaling via Internett. Høgstad mener, som resten av detaljhandelen, at det er urimelig at butikker og forbrukere skal betale for noe som egentlig er en lettelse for banksystemet.

- Det har man diskutert i to år, så nå gidder vi ikke høre mer på det, sier han.

Betalingen skal skje via et nytt nettbetalingskort, som utstedes gratis etter en individuell kredittvurdering. Kundene vil da kunne handle for mellom 10.000 og 20.000 kroner, med opp til en måneds kreditt over nettet. IKEA lover samtidig å dekke eventuelle misbruk av kortet, men skulle kunden likevel ikke ha lyst til å betale via nettet, kan det fremdeles skje ved gjennom mer tradisjonelle metoder.

Den nye satsingen kommer etter at IKEA har gjort en rekke erfaringer med en begrenset nettbutikk. Det har sysselsatt to nye medarbeidere, og har i løpet av et halvt år nådd et salg på to millioner danske kroner, tilsvarende en halv prosent av IKEAs totale omsetning.

IKEA Norge har ikke engang fått en egen hjemmeside.

Reklamesjef Mona Nordal sier til digi.no at de jobber med en norsk side på nettet, men den blir ikke klar før det er enighet om en internasjonal mal for IKEAs nettsider. IKEA har sin egne internasjonale ikea.com-tjeneste i dag (se relevant peker i margen til høyre), men det er koordineringen mellom de ulike landene som må løses før man kan lansere felles gjenomførte merkevarer i de ulike landene.

Når det gjelder betalingskortet, ligger dette enda lenger frem i tid. Ifølge Nordal er det største problemet i forhold til nettbetalings-kort, at det foreløpig ikke finnes en sikker måte å betale via Internett på.

Til toppen