Ikke akkurat Quart...

Når festivalføttene dine nekter å flytte seg en millimeter etter å ha danset salsa (!?) hele natta, og du for fjortende gang er blitt løpt overende avhele gamlisgjengen fra Buena Vista Social Club, så fortvil ei for redningen er her...

CityZapper! Frihet i et lite brett! Glem sparkesykkel, GT og handlevogn, for nå er det elektrisk kraft som står i sentrum.

May the e-force be with you...

Undertegnede har nemlig vært på Molde Jazzfestival og forstått nødvendigheten av god alternativ transport når alt annet svikter og man har langt igjen til det meste. La meg bare nevne de høyst lokale bussrutene Hemne Orkladal Billag Møre AS som reklamerte med faste avganger både sent og tidlig, men som oftest glimret med sitt fravær. Og når de endelig dukket opp, kjørte de gjerne 5-10 minutter før oppsatt tid, hvis de i det hele tatt stoppet for å ta med passasjerer.

Er man i stedet den lykkelige eier av en stilig zappy kan man suse avgårde fra konsert til konsert, svippe innom byens cafèer, dykke ned i bugnende boder og telt på markedsplassen, og svusje ned til stranden hvor man jo kan late som om det er blitt litt sommer.

Selvsagt er vi ikke alle viktige nok til å få nærliggende overnatting i selve Molde by, og hvis man ikke har slektninger eller gamle venner (blir som nye i disse
festivaltider), så må man basere seg på tilbud som Jazz-campen og folkehøgskule.

Tips til neste års festival er således klart: Hvis du vil tilbringe nettene relativt støyholdig, med ravende fulle fjortiser fra Sunnmøre, urinutsatte teltstenger, løse barduner og politikontroll, hvor ingen rundt deg ser ut til å ha vært på en eneste jazzkonsert, langt mindre vært inne i byen, så er Jazz-campen helt klart noe for deg. Men hvis du derimot ikke er blitt for gammel til å sove i pose, er Rauma Folkehøgskole et særdeles sjarmerende alternativ. Utsøkt Jazz-frokost og svært rimelig.

Og med en Happy Zappy under foten kan alle andre bare gå hjem!

Til toppen