Ikke idiot - selv om jeg bruker Outlook

- Kan ikke folk slutte med den jæ... "min pappa/os/mailprogram er mye bedre enn ditt så derfor er du teit" holdningen, skriver Glenn Henriksen i dette innlegget.

Glenn Henriksen (digi@henriksen.no) har sendt oss dette innlegget. Alle uthevinger er innsenderens.

I den seneste tiden har det versert flere artikler og leserinnlegg i diverse media ang. I Love You trojaner/worm/virus med avarter.

Outlook kommer ikke særlig flatterende ut av debatten mens det vises til at det ene og det andre mail-programmet og operativsystemet er såååå mye bedre. Greit nok. Noen liker mora og noen dattera. Så kommer ofte den delen av debatten som virkelig irriterer meg. Brukerne av Outlook (og Windows) fremstilles som komplette idioter som enten er for dumme til å vite sitt eget beste eller har en teit administrator som ikke vet brukernes beste. Ikke nok med at dette er meninger ytret av privatpersoner i diverse diskusjonsgrupper men det kommer også frem på lederplass i digi.no hvor den eneste formidlende omstendigheten er å bruke Outlook til synkronisering av den lille håndholdte.

Holdningen fra flere personer er klar. Bruker man Microsoft produkter er man stokk dum, og det ikke mindre enn et mirakel at maskinen din ikke har eksplodert enda.

Kan ikke folk slutte med den jæ... "min pappa/os/mailprogram er mye bedre enn ditt så derfor er du teit" holdningen.

Jeg innrømmer det: jeg bruker Outlook. Daglig. Jeg synes det er et helt greit program. Det oppfyller alle de oppgavene jeg trenger: adressebok, kalender, digitale sertifikater, to-do list, sync mot MC128, PGP addon, mm. Og alt er integrert. Til tross for det så har jeg aldri sendt av gårde et eneste makro/script/vbs/melissa klone virus.

Jeg bruker Windows fordi det passer best til mine behov. Dessuten liker jeg grensesnittet bedre enn andre systemer.

Det er min mening. Ikke tale om det kunne falt meg inn til å rakke ned på andre mennesker eller slenge hån fordi noen bruker et annet system eller fordi de ikke har xyz programmet i stedet for. Dere minner meg om en gjeng fanatiske korstogsvandrere som mener at dere sitter på Den Eneste Sannhet.

Kanskje noen synes at jeg er teit. Jeg har bare ikke sett lyset enda. Gi meg litt til så skjønner jeg det snart. So be it. Men i motsetning til en del andre så mener jeg ikke at jeg har monopol på Sannhet. Så lenge du er snill og grei så kan du kjøre hvilket OS eller mailprogram du vil for meg!

Jeg er gjerne med på å diskutere fordeler og ulemper med diverse programmer. Ingen programmer er perfekte. Men la oss holde oss til det. Ikke driv hets mot brukere som liker et annet program enn deg.Glenn Henriksen
digi@henriksen.no
Kort bemerkning fra redaksjonen

Jeg vil bare rette opp en liten misforståelse. digi.no har ingen felles lederplass. Alle kommentarer står for skribentens regning. Det har ellers vært en rød tråd i dekningen av ILOVEYOU fra digi.no-redaksjonens side å understreke at ormen utløses straks det klikkes på vedlegget, uavhengig av e-post-program. Spredningen er derimot avhengig av at den som klikker på vedlegget, også har en adressebok i Outlook. Ormer som sprer seg gjennom adresselisten til Outlook har vært utbredt et års tid, og kjøreregelen om ikke å klikke på ukjente vedlegg med bestemte filetternavn er følgelig spesielt viktige for innehavere av adresselister i Outlook. Den vesentlige lærdommen av ILOVEYOU, er at man ikke skal klikke på vedlegg man ikke vet hva inneholder. Microsofts reaksjon har vært å tilby en sikkerhetspakke for Outlook som fjerner bestemte typer vedlegg. Egenskapene til denne pakken har vært kritisert på kommentarplass i digi.no.Eirik Rossen

Les også:


Norge tapte 500 millioner på Loveletter
Microsoft tror sikkerhet dreier seg om alt eller intet
Sikkerhet på godt og [spesielt] vondt
Fornuft, følelser og annet fjas
Fornuft, følelser og fjas
IHATEYOU...
MS forbedrer sikkerheten i Outlook

Til toppen