Ikke redd for partner-død

Norske plateselskaper skulle selge MP3-musikk gjennom Boxman i et pionérprosjekt som fikk skryt av kulturminister Ellen Horn. Men partnerens død skremmer ikke.

Kulturminister Ellen Horn introduserte forrige uke Internett-tjenesten Phonofile som norske plateselskaper skal bruke til å selge MP3-musikk over nettet.

En av partnerne i prosjektet var Boxman, som så for seg at de som platebutikk ville måtte gå over til distribusjon av musikkfiler over nettet, og at CD-platen nok ville bli mindre dominerende i fremtidens musikksalg.

Nå viser det seg at Boxman ikke kommer til å oppleve nettopp dette. Styrt avvikling etter store tap gjør at Phonofile må se seg om etter andre partnere for å selge MP3-låter til forbrukerne over nettet.

Dette skremmer ikke Phonofiles daglige leder, Erik Brataas.

- Vi har ikke forpliktet oss til annet enn mulig samarbeid med Boxman, og vi er i samtaler med andre mulige samarbeidspartnere uansett, sier han.

Phonofile er eid av de norske plateselskapenes organisasjon FONO, sammen med TV 2. Brataas regner med at TV 2 vil gripe muligheten til å selge Phonofile-innhold gjennom sin portal, og at også andre vil være interessert.

- Jeg har et bestemt inntrykk av at vi er attraktive, så det tror jeg ikke blir noe problem. Men det er synd hvis Boxman går ned, for de har vært en av de markante navnene, som platebutikk på nettet.

Han sier Phonofile bevisst definerte seg bort fra begrensende avtaler.

Selskapet står fast på sin plan om å selge musikk til forbrukerne over nettet. MP3-filer i høy kvalitet (256 bitstream), og Brataas tror ikke Boxmans undergang vil føre til forsinkelser.

Han vil ikke ut med hvilke andre partnere de er interessert i, men innrømmer at det norske selskapet Freetrax ville være en interessant partner.

Freetrax kan bli "Betal-trax:


Freetrax lanserer MP3-format med opphavsrettsbeskyttelse

- Det skal ikke være noe problem å finne partnere for kommersiell nedlasting av musikk fra nettet. Men jeg tror ikke forbrukerne er klare for det ennå, sier Brataas til digitoday.

Til toppen