- iMac-produksjonen legges til Korea

LG Electronics seiler opp som favoritt til å overta Apples produksjon av datautstyr i Asia, Europa og Nord-Amerika, påstår en koreansk næringslivsavis.

Utgangspunktet for meldingen er en artikkel i The Korea Economic Daily som siterer industrikilder på at Seoul-baserte LG Electronics i 1999 vil kunne produsere to millioner iMac-maskiner til en samlet verdi av halvannen til 1,7 milliarder dollar.

Avtalen skal ifølge avisen gå over fem år og være verdt 10 milliarder dollar.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil ikke Apple Computer kommentere hvorvidt spekulasjonene om å flytte hele iMac-produksjonen til Sør-Korea stemmer, men uttaler kun at selskapet fortsetter med sine kostnadsreduserende tiltak.

Apple sier til internettavisen Cnet at selskapet har registrert byråmeldingene og hevder at de "inneholder flere unøyaktigheter", men uten å utdype dette nærmere.

Heller ikke LG Electronics vil kommentere meldingene. Det som er klart er at selskapet solgte monitorer og bærekasser til én million iMac-maskiner fra august til desember i fjor.

Skal en tro The Korean Economic Daily vil LG Electronics produsere komplette iMac-maskiner ved sine fabrikker i Pyongtaek (Sør-Korea), Storbritannia og Mexico. Meldingen førte til et umiddelbart fall i aksjekursen til NatSteel Electronic i Singapore på åtte prosent. NatSteel lager kretskort for Apple, og markedet frykter at selskapet risikerer å tape sin produksjon til LG Electronics.

NatSteel Electronics finansdirektør Chay Yee Meng uttaler imidlertid til Cnet at meldingen om at iMac-produksjonen skal flyttes ikke er riktig.

Mandag ble det gjennom den irske kringkasteren RTE kjent at Apple vil kutte 450 stillinger ved sin fabrikk i Irland (se peker til egen artikkel nedenfor eller i margen til høyre).

Til toppen