Informix gir bort Dynamic Server for NT

Fra 15. juni skal Windows NT-versjonen av hovedproduktet til Informix, Dynamic Server, være gratis tilgjengelig ved nedlasting fra selskapets nettsted.

Den fritt nedlastbare utgaven inkluderer lisens for en utvikler og 50 brukere, samt 60 dagers teknisk support. Tilbudet starter 15. juni og varer ut året.

Ifølge Dow Jones Newswire er hensikten å oppmuntre utviklere og videreforhandlere til å utvikle applikasjoner for Dynamic Server under Windows NT.

Tiltaket ble kunngjort på en utviklerkonferanse i California i går, og var ikke kjent i Informix' europeiske organisasjon da digi.no ringte for å få kommentarer.

Informix har tradisjonelt konkurrert på markedet for Unix-baserte høyytelsesdatabaser. Dynamic Server og analysemodulen Advanced Decision Support Option ble oppgradert i april i år, for både NT og Unix. Dynamic Server 7.3 skal ha opptil 50 prosent bedre ytelse enn forgjengeren (bekreftet av kunden Hyatt Hotels and Resorts) og dessuten egenskaper som gjør det enklere å flytte applikasjoner til Informix fra andre databaser.

Informix har også nedlagt betydelige ressurser for å optimalisere produktet til ulike typer maskinvare. Et eksempel er et samarbeid med Sequent for å sikre ytelsen på skalerbare plattformer. Et annet gjelder integrerte backup- og gjenopprettingsmuligheter mot spesialprogramvare til lagringsspesialisten EMC.

Blant tiltakene som nevnes når Informix skal ytterligere forbedre ytelsen til Dynamic Server, er en integrert Java virtuell maskin og muligheter for å integrere Enterprise Java Beans.

Ifølge Dataquest vokste det globale databasemarkedet med 7 prosent i 1997, mot 15 prosent i 1996. Den dominerende Unix-plattformen gikk faktisk tilbake, mens Windows NT vokste med 91 prosent. I 1997 var markedsandelene for NT-baserte databaser henholdsvis 41,5 prosent for Oracle og 38,8 prosent for Microsoft.

Administrerende direktør Tor Malmo i Informix Norge sier konsernet ble spesielt hardt rammet i fjor, da flommen av varer til kanalpartnere var langt større enn den ut til de faktiske kundene. I regnskapene til Informix ble omsetningen ført som om alt hadde gått ut til sluttbrukerne. Korrigeringen av dette misforholdet ga store regnskapstap i de tre første kvartalene i fjor. Men de to siste kvartalene har såvidt gått i pluss, og optimismen råder, selv om fjorårets underskudd spiste opp mer enn det samlede underskuddet i de fire årene 1993 til 1996.

Til toppen