BEDRIFTSTEKNOLOGI

Infrarød overføring på 1000 megabit per sekund

Glem ADSL, bredbånd og alle de andre. Et britisk selskap skal gi deg Internett-linje som tilsvarer 1000 spillefilmer samtidig, rett inn i huset.

16. nov. 2000 - 12:33

Tusen spillefilmer samtidig inn på datamaskinen. Det er den teoretiske muligheten britiske Quantum Beam forespeiler nettbrukerne med teknologien sin.

Trådløse forbindelser på rundt én gigabit per sekund enten man sitter på kontoret, i bilen eller i parken - det høres ut som en våt drøm og vill fantasi for alle surfere, men har tydeligvis overbevist Intel til å investere i selskapet, ifølge nyhetstjenesten The Register.

De skriver at Quantum har funnet en måte å overføre data ved hjelp av infrarødt lys med hastigheter opp til 1000 megabits per sekund, noe som med moderne komprimering tilsvarer rundt regnet tusen spillefilmer i nær DVD-kvalitet sendt samtidig.

Selskapet skal sette opp basestasjoner i byene, og disse skal ha en rekkevidde på 500 meter. Andre selskaper har reklamert med lignende tjenester tidligere, men ingen skal være istand til å tilby slike hastigheter til bevegelige mål.

Intel har spyttet inn i underkant av 50 millioner kroner, skriver Register.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.