Ingen anke for DVD-hackere

Media-hackerne i 2600 la ut lenker til DVD-knekkeren DeCSS, og fikk bråk, bråk, bråk i retten. De kommer ikke til å anke til høyesterett.

Media-hackerne i 2600 la ut lenker til DVD-knekkeren DeCSS, og fikk bråk, bråk, bråk i retten. De kommer ikke til å anke til høyesterett.

Nyhetsstedet og hackersentralen 2600 la ut DVD-knekkeren DeCSS på sine sider og fikk bråk i retten. Så la de ut lenker til DeCSS, deretter rene adresser til verktøyet, som har skremt vannet av filmindustrien siden det ble mekket ihop av Jon Lech Johansen og etpar venner - og 2600 fikk bråk i retten da også.

Deretter prøvde de å få ny høring i appellretten, noe som ble avvist. Endelig har de hatt muligheten til å anke til høyesterett, men det har de nå bestemt seg for ikke å gjøre, som det noteres på Slashdot, 2600s egen nettside og en rekke medier.

Les også

RV krever frihet for Jon Johansen
Hva Økokrim ikke vil forstå
DVD-Jon: - Tiltalen er absurd!
Nye kopieringsregler - i konflikt med åndsverkloven?
Piratsikker DVD-spiller på Linux
Linux-forkjemper sprer DeCSS gjennom nyhetstjenester
Hacker-nettsted fjerner DVD-lenker ...i teorien
Siste i DVD-saken: T-skjorter for retten

Organisasjonen har beslutttet å la være å anke, siden alle juridiske rådgivere de har vært i kontakt med, har anslått at de enten ikke ville få reist saken, og at de sannsynligvis uansett ville tapt om saken kom opp.

Derfor har 2600 besluttet å legge saken død, i håp om at det gagner saken å få behandlet de viktige prinsipielle spørsmålene på andre måter.

Lenke til 2600s og Electronic Frontier Foundations kunngjøringer: < A HREF="http://www.2600.com/news/display.shtml?id=1233"> 2600 Drops DeCSS Appeal (2600.com)

Andrew Bunner republiserte DeCSS i California og fikk medhold i at han ikke kunne hindres i dette uten at hans ytringsfrihet ble kompromittert. Saken skal snart opp i høyesterett i Hollywoods nabolag. Begge sider av konflikten kommer nok til å følge den saken med stjernekikkert og elektronmikroskop.

Til toppen