Ingen Iridium-terminaler i Norge ennå

Når Iridium søndag lanseres som den eneste virkelig globale satellittelefonen, skjer det uten at det finnes en eneste Iridium-terminal i norske butikker. Og ingen er helt sikre på når terminalene kommer.

Det eneste som er sikkert er at de to roamingpartnerne Iridium har i Norge, Telenor Mobil og Netcom, skal få teste terminalene mot sine egne nett så raskt som mulig. Telenor Mobil, som i tillegg skal markedsføre og selge Iridium-tjenestene i Norge, har allerede fått to terminaler i hus og starter tester mot eget nett umiddelbart, noe også Netcom gjør så snart selskapet får sin første terminal torsdag til uka.

Ifølge informasjonssjef i Telenor Mobil, Anne Karin Augland, arbeider selskapet nå med opplæring av de som skal stå for kundeservice og salg av tjenestene, og hun regner med at arbeidet kan komme i gang så snart den tekniske delen av tjenesten er testet og funnet god nok.

Da digi.no fredag forsøkte å finne ut når terminaler beregnet på markedet kunne ventes til Norge, kontaktet vi Ingram Micro som Telenor Mobil opplyste var selskapet som vil importere Iridium-telefonene, som produseres av Motorola og Kyocera. Hos Ingram var det imidlertid ingen som hadde hørt om Iridium, og heller ikke at selskapet er importør av terminalene.

Det betyr at også de telebutikkene som vil selge Iridium til sine kunder må vente og se. digi.no har vært i kontakt med flere forhandlere i flere av kjedene med spørsmål om hva de vet om når terminalene kunne ventes, uten at noen kunne si når. Informasjonsleder og Produktansvarlig i Nordialog-kjeden, Trond Aarre, sier at det ikke er kjent noen dato, og at det så langt heller ikke finnes kompetanse nok om tjenesten blant forhandlerne.

Informasjonssjef Sabine Hage, i Iridiums tyske datterselskap som har ansvaret for tjenesten blant annet i Norge, sier til digi.no at selv om nettet åpner 1. november, er det er opp til de lokale samarbeidspartnerne selv å bestemme når de er klare med å lansere tjenesten.

Hage opplyser også at det ikke blir noen form for offisiell markering når Iridium-nettet åpnes søndag.

Til toppen