JUSS OG SAMFUNN

Ingen norske i ICANN

Valget på de nye styremedlemmene av organisasjonen som administrerer nettadresser er over. Norske Alf Hansen ble ikke med.

11. okt. 2000 - 10:07

Mer enn 34.000 nettbrukere stemte på hvem de ville ha inn i Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, organisasjonen som tar seg av administrasjon av Internetts adressesystem, og som vil ha enorm innflytelse på den fremtidige utviklingen av nettet.

Fra Norge var Alf Hansen nominert som representant for Europa. Han tapte for tyske Andy Mueller-Maguhn, som sammen med Masanobu Katoh fra Japan, Nii Quaynor fra Ghana, Ivan Moura Campos fra Brasil og nettveteran Karl Auerbach fra USA skal hjelpe ICANNs styre med blant annet den nært forestående tildelingen av nye toppdomener.

Mer om nye toppdomener:
Hvordan de nye domenenavnene ser ut
ICANN stemmer for nye toppdomener
EU planlegger konkurrent til .com-adresser


Hansen er i dag styremedlem og direktør i Uninett, og jobber aktivt innenfor NORID som bestemmer over .no domenene i Norge.Auerbach er en av veteranene på Internett, og er kjent som en ivrig kritiker av ICANNs politikk, melder AP.

Han har vært på nettet siden 1974, jobber for datagiganten Cisco, og skal utfordre det han oppfatter som ICANNs alt for store fokus på forretninger og kommersialisme.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.