– Ingen tjente penger på Windows Phone

Huawei vil ikke være med mer.

– Ingen tjente penger på Windows Phone
Ingen flere Windows-mobiler med det første, sier Huawei. Bilde: Microsoft

Til tross for enkelte forsøk, er det ikke spesielt mange tredjeparts-leverandører som satser på Windows Phone-mobiler lenger. Microsoft har som kjent integrert Nokia, men forsøker likevel å gjøre det så enkelt som mulig for andre å utvikle Windows Phone-mobiler. Operativsystemet er blant annet gratis å lisensere, og det finnes en nett-portal som produsentene kan bruke for å designe enkle Windows-baserte modeller.

Til tross for denne åpenheten kommer produsentene fortsatt med kritiske ord. Kinesiske Huawei, som vokser seg stadig større med sine Android-mobiler, har tidligere også støttet Windows Phone. Selskapet hadde blant annet en plan om å produsere en smartmobil som kunne kjøre både Android og Windows Phone, men denne ble det aldri noe av.

I et intervju med Seattle Times forteller Huaweis amerikanske kommunikasjonsansvarlig, Joe Kelly, at selskapet hans ikke har noen planer om å vende tilbake til Windows Phone.

Hverken Huawei eller noen andre tjente noen penger på Windows Phone, sier Kelly kort og konsist.

Flere kinesiske selskapet ble nevnt som partnere av Microsoft tidligere i år, men Huawei er det første som trekker seg offentlig fra samarbeidet.

Det lanseres imidlertid fortsatt rimelige Windows-telefoner fra tredjepartsprodusenter i voksende markeder, og nye Lumia-modeller fra Microsoft ventes kunngjort tidlig i 2015.

    Les også: