Ingen Voodoo3 for Creative og Diamond

3Dfx skal slås sammen med grafikkortprodusenten STB. Det betyr at svært få andre får tilgang til 3Dfx sine brikker.

3Dfx har i den senere tid kjent konkurrentens pust i nakken - ikke minst fra Nvidia som har hatt stor suksess med blant annet Riva TNT-brikken. Derfor annonserte 3Dfx mandag sine planer om å fusjonere med grafikkortprodusenten STB Systems, som også har hatt sitt å slite med i det siste.

Greg Ballard, president for 3Dfx, sier til ZDNet UK at man ikke vil se grafikkort fra blant annet rivalene Diamond og Creative Labs basert på 3Dfx' kommende grafikkbrikke, Voodoo3.

I stedet vil 3Dfx sammen med STD begynne å lage egne grafikkort basert på selskapets Voodoo-brikker. I tillegg vil 3Dfx selge brikker til Quantum3D for bruk i spillautomater.

Likevel virker det ikke som om Diamond og Creative Labs tar dette så veldig tungt.

- Voodoo3 mangler en rekke nøkkelegenskaper for å kunne konkurrere på PC-markedet; den har ikke 32-bits rendering, den er ikke kompatibel med 4x AGP og den støtter for lite minne, påstår Ken Wirt, assisterende informasjonssjef ved Diamond i

USA, til ZDnet.

Jim Carlton, Creatives produktsjef for grafikkort i USA, er enig. Han forteller han har hatt problemer med å finne ut hvordan han skulle integrere Voodoo3 inn i Creative sitt produktspekter.

- Nå trenger jeg ikke å bekymre meg om det, sier han.

Han er heller ikke bekymret selv om 3Dfx nå blir den eneste leverandøren av grafikkort som er kompatible med programmeringsgrensesnittet Glide.

- Glide ble en suksess fordi det hadde glimrende teknologi under seg. Nå dør det ut, mener han.

3Dfx vil fortsatt levere Voodoo2- og Voodoo Banshee-brikker til de som måtte ønske det.

Til toppen