Ingram imponerer - 40 prosent bedre

Datadistributøren Ingram Micro imponerte det amerikanske markedet med et resultatforbedring i første kvartal på hele 40 prosent.

Ingram Micro leverte tirsdag natt norsk tid et resultat på 56,5 millioner dollar første kvartal 1998. Dette er en forbedring på 40 prosent i forhold til samme periode 1997. Omsetningen økte med 41 prosent til 3,65 milliarder dollar.

Mye av æren for resultatet blir gitt selskapets nye CEO, Jerre Stead. Like etter sin tiltredelse i 1996 ga Stead avkall på sin skyhøye fastlønn til fordel for en ren opsjonsbasert avlønning. I den senere tid har Stead taklet de stadig pressede marginene i distribusjonsbransjen ved å tilegne selskapet stadig større del av verdiskapningen i kjeden. Ingram setter nå sammen PC-er for flere store merkevareprodusenter ved et anlegg i Memphis som har kapasitet til å rulle ut to millioner enheter i året. Selskapet planlegger å åpne nye slike fabrikker over hele verden i løp av relativt kort tid.

Ingram har også hatt stor suksess med sin satsing på internettbasert handel. Bortimot en fjerdedel av omsetningen i selskapet skjer nå elektronisk. I løpet av to år håper selskapet at halvparten av handelen vil skje over nettet.

Til toppen