Inktomi girer opp mot Fast

Inktomi kjøpte i sommer opp Fast-konkurrenten Ultraseek. Nå begynner selskapet markedsføringen av sin bedriftssøkemotor.

Inktomi kjøpte i sommer opp Fast-konkurrenten Ultraseek. Nå begynner selskapet markedsføringen av sin bedriftssøkemotor.

Norske Fast lanserer stadig nyheter, men det drøyer med enkelte produkter og konkurrentene sitter slett ikke stille. Nå varsler Fasts største kokurrent, Inktomi, hardere press.

Inktomi er verdens mest brukte søkemotor, selv om det ikke ligger noen søkemotor på www.inktomi.com. For søker du på Excite, Microsoft Network, Yahoo og America Online bruker du Inktomis søkemotor. Les mer om Inktomi: Yahoo! skifter søkemotor

Fast lanserte tidlig tanken om å la bedrifter etablere egne søkemotorer for å la ansatte søke i bedriftens dokumentbunker. Men selskapet er ikke alene. I stedet for å lage egen teknologi, kjøpte Inktomi Ultraseek, som allerede selger en internsøkemotor (interesserte kan laste den ned gratis og prøve den i 30 dager fra adressen www.ultraseek.com).

Fast har lenge arbeidet sammen med Dell om å starte salg av Dell-servere med en ferdig innstallert Internett-søkemotor, men serverne har ennå ikke kommet i salg. Les mer om samarbeidet her: Drøyer med Fast/Dell-samarbeid

Etter oppkjøpet av Ultraseek i sommer har Inktomi nå fått samlet sine produkter og begynner et bredere markedsarbeid. I dag lanserte selskapet sin nye portefølje med produkter som dekker alt fra Internett-søk til søk på spesifikke sider eller søk internt hos bedrifter.

Til toppen