SIKKERHET

Innfører lavere toll på storfekjøtt etter dataangrepet mot Nortura

Slakt og produksjon er stoppet.

Nortura har fortsatt ikke fått i gang produksjonen etter dataangrepet tidligere i desember.
Nortura har fortsatt ikke fått i gang produksjonen etter dataangrepet tidligere i desember. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB
28. des. 2021 - 07:52

Dataangrepet mot Nortura 21. desember gjør at samvirket ikke får ekspedert varer. Tirsdag senker Landbruksdirektoratet tollsatsene for import av storfekjøtt.

Det er Nortura selv som har bedt Landbruksdirektoratet om å ta dette grepet, skriver Nationen.

Ifølge Nortura jobber eksperter på spreng for å få i gang slakt og produksjon, som ble stoppet av dataangrepet forrige uke. I mellomtiden har myndighetene innvilget åpning for import av storfe og svin for å sikre alternativer til norsk kjøtt dersom det skulle bli behov.

Også tollen på svin bli satt ned fra og med tirsdag, men den beslutningen ble tatt før dataangrepet.

Seksjonssjef for import Jens Tjentland i Landbruksdirektoratet legger til grunn at det har vært nedsatt toll på både storfe og svin store deler av 2021.

– Det er ingen grunn til å tro at det blir veldig mye mer import nå på bakgrunn av denne tollnedsettelsen, sier Tjentland.

Nedsettelsen gjelder foreløpig for uke 52 og uke 1.

Nortura er ikke den første kjøttforedlingsprodusenten som har blitt rammet av dataangrep. I sommer ble brasilianske JBS, som har virksomhet over hele verden, rammet av utpressingsvare, noe som resulterte i at selskapet betalte seg ut av problemene

Eurosko-butikken inne på kjøpesenteret Oslo City. Mandag var det ingen synlige tegn til problemene som rammet før helgen.
Les også

Eurosko: 300 butikker rammet av hacking

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.