DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Innkjøpere krever at du registrerer deg for å lese offentlige dokumenter: – Ikke innenfor regelverket

Det er forbudt å kreve registrering for tilgang til anskaffelsesdokumenter, likevel legger mange dokumentene bak påloggingsløsning. – Vi har minnet om dette gjentatte ganger, sier Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). De har ingen sanksjonsmuligheter.

Det er ikke tillatt å kreve noen form for pålogging eller registrering for å laste ned dokumenter. Offentlige innkjøpere tolker regelverket ulikt.
Det er ikke tillatt å kreve noen form for pålogging eller registrering for å laste ned dokumenter. Offentlige innkjøpere tolker regelverket ulikt. Foto: Mercell/Doffin/DFØ. Montasje av Digi.no
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
26. mai 2021 - 12:00

Anskaffelsesforskriften, som regulerer alle offentlige anskaffelser, ble oppdatert for fire år siden. Blant endringene var et krav om at oppdragsgiverne skal gi gratis, direkte og ubegrenset elektronisk tilgang til konkurransegrunnlaget.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.