FORBRUKERTEKNOLOGI

Innledet april med festlige påfunn

IT-bransjen er i spøkefullt humør i dag. Ble du narret?

Google CADIEs egen webside.
Google CADIEs egen webside.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2009 - 13:24

Innen IT-bransjen er det i grunnen bare Google som nesten rutinemessig har brukt den 1. april til å spøke litt med sitt publikum. Selskapets største suksess var dog lanseringen av Gmail i 2004, som neste alle trodde var en spøk, men som selvfølgelig viste seg ikke å være det.

I år er det flere norske IT-aktører som har valgt å spøke litt med sitt publikum.

digi.no har allerede omtalt Opera Softwares aprilspøk i denne saken, hvor det går fra at man skal kunne styre nettleseren med ansiktsuttrykk. Operas nettleser har lenge støttet «Mouse Gestures», hvor man har kunne få nettlesere til å utføre handlinger ved hjelp av spesielle musbevegelser.

Microsoft Norge lanserte i dag egen barne-tv.

- De minste barna er fremtidens PC brukere, og har allerede stor påvirkning på foreldrenes valg av produkter, sier Arnt Danielsen, Barne-TV-ansvarlig hos Microsoft Norge. I den første episoden møter vi dukkene Soft og Micro som forteller om sikkerhet. Den første episoden er tilgjengelig her (i Flash-format!).

I traileren til episoden heter det at «Veien til foreldrenes kjøpekraft går gjennom barna».

I påvente at den neste stormen fra Conficker-ormen skal bryte ut, advarer norske Norman mot et nytt, aggressivt virus som angriper via det nye, digitale bakkenettet. Viruset skal øke sendestyrken til mottakeren slik at skjermen blir svart og i verste fall ødelagt på grunn av for høy spenning. Dessuten vil viruset publisere alle digitale filmer og bildet den finner i husstanden på Youtube. Viruset skal finne fram til disse filene via trådløst nettverk.

Norman melder at NRK vil aktivisere det gamle, analogi antennenettet inntil viruset har blitt fjernet fra alle sendere. Dette ventes å ta omtrent 1 år. Brukere av det digitale bakkenettet anbefales å koble fra den digitale mottakeren snarest.

Google har selvfølgelig også i år kommet med en aprilspøk. Den heter CADIE, som står for «Cognitive Autoheuristic Distributed-Intelligence Entity», en form for kunstig intelligens som lærer svært raskt. Noe av det første CADIE gjorde etter å ha blitt aktivert, var å opprette dette nettstedet, som speiler designprinsippene hun har utarbeidet basert på en raskt gjennomgang sosiale nettjenester. Hun har forøvrig blitt veldig glad i pandaer.

Hvis noen har savnet elementer som blink, lyd, lenkeråte og «fliselagt» bakgrunn, samt uttrykksformer som asl og <3, så er siden verdt et besøk.

Google CADIEs egen webside.
Google CADIEs egen webside.

CADIE er forøvrig også aktiv i Googles blogger i dag og kommer med enkelte underlige forslag til ny funksjonalitet i blant annet Chrome og Gmail.

Youtube har på sin side valgt å snu mange av videosidene opp/ned og speilvendt i dag. I første rekke gjelder det videoene som er tilgjengelige fra forsiden. Foretrekker du den vanlige versjonen, kan du fjerne «&flip=1» fra URL-en.

digi TV opp/ned på Youtube.
digi TV opp/ned på Youtube.

Selvfølgelig har også deler av IT-pressen kommet med egne aprilspøker. digi.nos egen har vel de fleste nå avslørt, selv om vi av debatten har sett at også flere andre av dagens saker har blitt lest med noe mistro.

En aprilspøk som dukket opp allerede i går, var denne hos Smashing Magazine, som beskriver hva som kommer i Internet Explorer 8.1. Det nevnes blant annet støtte for Firefox-utvidelsene, langt bedre resultater i Acid3-testen, langt bedre JavaScript-ytelse og mulighet for å velge en annen presentasjonsmotor, i første rekke Gecko eller WebKit.

Digi.nos søsternettsted, Dinside, har også en sak om Facebook i dag. Også denne handler om brukerbildene, men denne gangen handler det om at Facebook vil videreselge dem til alle som vil betale.

Østlendingen melder om en ny dataorm med navn FreakSneike, som visstnok skal ha infisert minst 80 prosent av norske pc-er, i tillegg til millioner av pc-er i andre land. Den skulle ha blitt aktivert klokken 12 i dag, men det er vel lite sannsynlig at noen har sett noe til dette.

NRK melder at man ved Gardermoen Lufthavn har utvidet sikkerhetskontrollen enda et hakk, ved at man nå også skanner passasjerenes bærbare pc etter ulovlige filer.

Norske Computerworld melder om at Norsk Data skal gjenoppstå og satse tungt på nettskyen.

Nyheten om at Windows 7 blir den siste Windows-utgaven fra Microsoft, ser det ut til at Kriss' Blogg er alene om.

Nettstedet TechCrunch har samlet ytterligere en bunke med nye aprilspøker på denne siden.

Har du funnet flere gode spøker som er relatert til IKT-bransjen? Fortell om det i kommentarfeltet nedenfor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.