IT-BRANSJEN

Innovasjon Norge endret jobbtilbud for å gjøre det lovlig

Norges rikeste kvinne ble forespeilet en jobb i ti måneder i Innovasjon Norge. For at ansettelsen skulle være lovlig, ble tilbudet endret til seks måneder.

Anita Krohn Traaseth,   administrerende direktør i Innovasjon Norge.
Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge. Bilde: Marius Jørgenrud

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uka at Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Stillingen ble ikke utlyst, og Innovasjon Norge har begrunnet det med at dette er en såkalt administrativ ansettelse. I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier hun.

Katharina G. Andresen har ikke kommentert saken. Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth uttaler til Dagens Næringsliv at hun ikke er informert om detaljer i saken ettersom det er HR-avdelingen som har ansvar for dette.

Flere eksperter E24 har snakket med stiller spørsmål ved ansettelsen.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sier Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.