Innovative feilmeldinger i Longhorn

De fleste Windows-brukere er kjent begrepet "blåskjerm". I Longhorn skal man også kunne oppleve en mer alvorlig variant, "rødskjerm".

De fleste Windows-brukere er kjent begrepet "blåskjerm". I Longhorn skal man også kunne oppleve en mer alvorlig variant, "rødskjerm".

Enkelte bloggere har begynt å skrive omtaler om den ennå ikke frigitte betautgaven av Microsofts Windows XP-etterfølger, Longhorn. Blant disse finner man Michael Kaplan.

I sin test oppdaget Kaplan en ny funksjonalitet i Longhorn, "Red Screen of Death" (RSOD), eller på norsk, "rødskjerm". Se bildet her i bloggen til Kaplan (litt nede på siden).

Rødskjerm blir nå ansett som en mer alvorlig feilmelding enn blåskjerm, som har vært et av Windows' kjennemerker i en årrekke. Riktignok er blåskjerm blitt langt mer sjelden med Windows XP, men de fleste som har forsøkt å tøye strikken en smule, vil kjenne igjen det blåfargete skjermbildet som viser en eller annen kryptisk feilmelding.

Det virkelig morsomme med rødskjermen, er likevel dette:

Satirenettstedet BBspot skrev i april 2000 en "hyllest" til Microsoft, som da feiret 25 år. Hyllesten besto av en liste med spådommer om de neste 25 årene i Microsofts historie. Listen inneholder en spådom om rødskjermen, eller som de selv skriver:

2016, Microsoft enhances their only innovation by introducing the "Red Screen of Death."

Riktignok har BBspot bommet stygt på året, men spådommen ser ellers ut til å ha gått i oppfyllelse.

Det kan selvfølgelig også være slik at noen i Microsoft har sett listen og funnet ut at dette måtte være en morsom ting å gjøre. For Kaplan bedyrer at skjermdumpen ikke er blitt trikset med.

Til toppen