Sentrale folk: Det hadde ikke blitt noe datasenter i Lefdal Gruve uten denne gjengen. Fra venstre investor og utvikler av grønt kjølesystem Gunnar Carlson, gründerne av LocalHost Sindre Kvalheim, Vidar Furnes og Rune Mykletun. Vidar Saltkjel er i beste LocalHost-stil med på link på veggen bak fra Åre-området i Sverige der han er bosatt. (Bilde: JØRN-ARNE TOMASGARD)
EKSTRA

INNSIKT: Localhost og Lefdal Mine Datacenter

Dette er hodene bak Lefdal Mine Datacenter

IT-bedriften LocalHost ble startet ved at investor Gunnar Carlson «kastet» ti millioner kroner etter fire kompiser. Ti år senere står de bak IT-eventyret Lefdal Mine Datacenter.

MÅLØY (digi.no): Hvem sa at dataspill ikke lønner seg? Det var i alle fall spiren til LocalHost, bedriften Lefdal Mine Datacenter vokser ut fra. (Datasenteret åpner offisielt den 10. mai 2017. Red. anm.)

Høyteknologi: Investor Gunnar Carlson har vært sentral i arbeidet med utviklingen av 70 IT-arbeidsplasser i Måløy, han er også mannen bak kjøleteknologien i Lefdal Mine Datacenter. På skjermen til høyre Vidar Saltkjel, Sindre Kvalheim med ryggen til.
Høyteknologi: Investor Gunnar Carlson har vært sentral i arbeidet med utviklingen av 70 IT-arbeidsplasser i Måløy, han er også mannen bak kjøleteknologien i Lefdal Mine Datacenter. På skjermen til høyre Vidar Saltkjel, Sindre Kvalheim med ryggen til. Foto: JØRN-ARNE TOMASGARD

Vi er i andre etasje i Sparebanken Vest-bygget i Gate 1 i Måløy sentrum. En by mest kjent som fiskerisenter, men de siste årene også for et voksende teknologimiljø. Her er et nærmest papirløst samfunn. Det skinner av de tidsriktige, ryddige kontorene. Dataskjermer over alt, i en endeløs strøm av kommunikasjon til Nordfjord, Norge, verden. På ti år har de bygget seg opp til dette. Nå venter et nytt kapittel i historien om IT-eventyret i Måløy. Lefdal Mine Datacenter åpner 10. mai.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@digi.no

Allerede medlem?

Til toppen