Inntektsras for Oracle-toppene

Får «lønna» mer enn halvert.

Inntektsras for Oracle-toppene
FÅR MINDRE: Oracle-gründer og mangemilliardær Larry Ellison må i år nøye seg med 46 millioner dollar i kompensasjon for å lede selskapet. Ellison er som kjent også en ivrig seiler. Bildet er fra i fjor sommer da Ellison kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet regattaen America's Cup i San Francisco. Bilde: IMAGO/ All Over Press

Larry Ellison (69) har i likhet med en del andre IT-milliardærer en symbolsk lønn på 1 dollar i året.

I virkeligheten er det solide pakker med aksjer og opsjoner som har gjort Oracles gründer, styreleder og konsernsjef siden starten i 1977 til verdens femte rikeste person.

Han eier om lag 25 prosent av selskapet og har lenge vært USAs best betalte leder, uansett bransje. I dag anslår Forbes at mannen har et formue på 50 milliarder dollar.

Men i inneværende finansår må Ellison finne seg i at kompensasjonen blir kraftig redusert fra tidligere.

I forrige uke besluttet styret å redusere den årlige pakken hans ned til 3 millioner aksjeopsjoner, verdt om lag 46 millioner dollar. Det er ned fra 7 millioner opsjoner som han fikk i hvert av de åtte foregående årene, skriver Wall Street Journal (betalingsmur).

På samme tid har også hans nestkommanderende i Oracle, Mark Hurd og Safra Catz fått sine opsjonspakker mer enn halvert, ned fra 5 til 2,25 millioner opsjoner hver.

Årsaken, spekulerer den amerikanske storavisen, kan ligge i et opprør blant Oracle-aksjonærer som i fjor høst, for andre år på rad protesterte mot nivået på ledelsens kompensasjon, som de mente kom uavhengig av selskapets økonomiske prestasjoner.

Oracles avvikende regnskapsår ble avsluttet den 31. mai. I forrige periode mottok Larry Ellison opsjoner verdt 76,9 millioner dollar. Selskapets aksjekurs har løftet seg 25 prosent de siste 12 månedene.

    Les også:

Les mer om: