Intel bekrefter prosessorfeil

Intel bekrefter at det faktisk er en feil i Xeon-prosessoren. Selskapet regner likevel med å kunne fikse feilen ved hjelp av programvare, noe som trolig betyr at forsinkelsen ikke blir så stor som tidligere fryktet.

Ifølge Intel vil lanseringen av Pentium II Xeon likevel gå som planlagt, det vil si førstkommende mandag. Men leveringen av de aller kraftigste serverne, de som kan kjøre med fire prosessorer, vil bli "noen uker forsinket".

Intels talsmann, Tom Waldrop, sier til Reuters at feilen sitter i selve prosessoren, men at den kun åpenbarer seg når prosessoren brukes sammen med 450 NX brikkesettet som tillater fireveis konfigurasjoner.

Ved Intel er man glade for at denne feilen tross alt ble oppdaget før produktet var kommet ut på markedet. Mange husker sikkert at Intel i 1994 måtte erstatte Pentium-prosessorer for 475 millioner dollar på grunn av en feil i flyttallsenheten i prosessorene.

Arbeidsstasjoner og servere som kun skal kjøre en- eller toveis konfigurasjoner, bruker et annet brikkesett, 440GX, og vil ikke bli forsinket. Blant de selskapene som ventes å lansere Xeon-baserte servere og arbeidsstasjoner mandag, er IBM, HP, Compaq og Dell.

Til toppen