MASKINVARE

Intel dropper 5G-modemer til smarttelefon

– Ingen klar vei til lønnsomhet, mener sjefen.

Ifølge Intel-direktør Bob Swan er det ingen klar vei til lønnsomhet innenfor 5G-modemer til smarttelefoner.
Ifølge Intel-direktør Bob Swan er det ingen klar vei til lønnsomhet innenfor 5G-modemer til smarttelefoner. Bilde: Intel Corporation
17. apr. 2019 - 14:11

Intel annonserer i en pressemelding at de vil droppe satsing på 5G-modemer til smarttelefoner.

– Vi er veldig opprømte over mulighetene i 5G og flyttingen av nettverket til skyen, men innenfor smarttelefon-modemer har det blitt tydelig at det ikke er noen klar vei til lønnsomhet, siteres Intel-direktør Bob Swan på i pressemeldingen. 

5G fortsatt prioritet

Selskapet vil heller vurdere mulighetene innenfor 4G- og 5G-modemer i blant annet datamaskiner og IoT-enheter. De kommer også til å fortsette å investere i virksomheten innenfor 5G-infrastruktur. 

De vil fortsette å oppfylle kundeforpliktelser for sine eksisterende 4G-modemer for smarttelefoner, men kommer altså ikke til å lansere 5G-modemer — heller ikke de som var planlagt å lanseres i 2020. 

– 5G vil fortsette å være en strategisk prioritet hos Intel, og vi har utviklet en verdifull portefølje av trådløse produkter og immaterielle eiendeler.

– Vi vurderer mulighetene for å realisere verdiene vi har skapt, inkludert mulighetene innenfor et bredt utvalg av datasentriske plattformer og enheter i en 5G-verden, skriver Intel i pressemeldingen.  

Les også: Nå skal Intel lykkes med mobil

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.