Intel er verdens største på e-handel

Intels nye Internett-baserte løsning for elektronisk handel med partnere genererer allerede én milliard dollar i måneden i omsetning.

Intels tall for elektronisk handel overgår alle andre i IT-industrien. Online-tjenesten til Cisco genererer seks milliarder dollar i året, altså halvparten av Intels nåværende takt, mens det aktuelle nivået til Dell, rundt 10 millioner dollar i online-salg hver dag, svarer til rundt 3,5 milliarder dollar i året.

Intel la ut sitt Internett-baserte og partner-rettede bestillingssystem i juli. Med én milliard dollar i måneden genererer systemet allerede nærmere halvparten av selskapets samlede omsetning. Det understrekes at omsetningen går til eksisterende kunder. Varene som selges er prosessorer, hovedkort og liknende. Internett-systemet erstatter tidligere bestillingssystemer basert på telefon eller andre metoder.

En viktig del av kundegrunnlaget er grossister som selger videre til sluttbrukere. Effektiviseringen av bestillingssystemet frigjør ressurser som Intel akter å bruke på andre effektiviseringstiltak.

Intel lekket nyheten om sitt online-salg til News.com i midten av forrige uke, og ga ytterligere detaljer under et halvårlig analytikermøte i San Francisco sist fredag.

Intels erfaringer bekrefter det flere eksperter har hevdet: Elektronisk handel er i første omgang et redskap for handel mellom bedrifter, ikke et redskap for salg til forbruker.

Til toppen