Intel: Flashminne blir opptil 40 prosent dyrere

Etterspørselen stiger. Følgelig øker Intel prisene på flashminne med opptil 40 prosent fra 1. januar.

Det taiwanske nettmagasinet Digitimes meldte i går at Intel akter å øke prisene på flashminne med mellom 20 prosent og 40 prosent fra 1. januar. Kilden var en Intel-distributør på Taiwan. Opplysningen er siden bekreftet fra offisielt Intel-hold.

Bakgrunnen for prisstigningen er økt etterspørsel etter flashminne fra leverandørene av først og fremst mobiltelefoner, men også PDA-er, DVD-spillere, CD-RW-drev, digitale kameraer og andre former for forbrukerelektronikk. Det overveldende flertallet av nye mobiltelefonmodeller har fargeskjermer og avansert grafikk, med påfølgende behov for stadig mer flashminne.

Ifølge Intel, vil pristigningen være størst på de mest avanserte flashminnebrikkene, det vil si de raskeste og tetteste. I dag koster en flashminnebrikke mellom 7 og 17 dollar for standardkapasiteten 128 megabiter. For en PDA med 32 megabyte minne, kan det direkte utslaget av prisøkningen på flashminne følgelig bli opptil 13 til 14 dollar.

Børsen reagerte svært positivt på den varslede prisøkningen, og det var Intels konkurrenter som kom best ut. Intels aksjekurs økte med 2 prosent, mens AMD opplevde en stigning på 16 prosent, og Atmel spratt hele 44 prosent. Flashminne spiller en langt større rolle for disse selskapene, relativt sett, enn for Intel.

Til toppen