Intel gir tilsynelatende opp mobilmarkedet

Dropper kommende Atom-baserte systembrikker.

Intel gir tilsynelatende opp mobilmarkedet
Intel Atom-baserte Lenovo K900 viser gode takter i undersøkelsen til ABI Research, som handler om ytelse og strømforbruk. Men den delen av undersøkelsen som er offentliggjort, har visse svakheter. Bilde: Intel og Lenovo

Intel har heller ikke med selskapets Atom-prosessorer greid å oppnå nevneverdige andeler i marked for prosessorer og systembrikker for smartmobiler og nettbrett. Så godt som alle slike enheter er utstyrt med ARM-baserte systembrikker, som er tilgjengelige fra en rekke forskjellige leverandører.

I en bidragsyterartikkel i Forbes på fredag om Intels nye strategi, fortalt analytikeren Patrick Moorhead at han nettopp hadde fått vite at Intel kommer til legge ned selskapets SoFIA- og Broxton-prosjekter og dermed de kommende produktene knyttet til disse.

SoFIA er kodenavnet på Intels eksisterende Atom x3 Processor Series. Dette er relativt billige systembrikker for nettopp smartmobiler og nettbrett. De leveres med blant annet 64-bits Atom-prosessor og 4G- eller 3G-støtte. Broxton er mer kraftige systembrikker.

Flytter ressurser

Intel har bekreftet nyheten gjennom en uttalelse til blant annet AnandTech.

– Jeg kan bekrefte at endringene inkluderer kansellering av Broxton-plattformen samt de kommersielle plattformene SoFIA 3GX, SoFIA LTE og SoFIA LTE2, noe som gir oss mulighet til å flytte ressurser til mer lønnsomme produkter og fremmer strategien vår. Disse endringen trer i kraft umiddelbart, sier en talsperson for Intel. Vedkommende skal ha i ettertid ha lagt til at Broxton-kanselleringen gjelder både telefoner og nettbrett.

Intel tilbyr allerede en rekke Atom-baserte systembrikker, men disse begynner å bli «gamle» og modne for utskifting.

Ny strategi

Som digi.no skrev om i forrige uke, har Intel lagt fram hovedtrekkene av en strategi for hva selskapet skal satse på etter hvert som markedet for pc-prosessorer avtar ytterligere. Teknologi er til servere og små IoT-enheter ble nevnt, men i liten grad det som befinner seg mellom disse ytterpunktene.

Nå kan det altså virke som at selskapet på nytt gir opp hele satsingen på systembrikker til mobiltelefoner. 2006 var forrige gang Intel ga opp, rett før smartmobilmarkedet virkelige begynt å ta av. Da solgte selskapet hele forretningsområdet til Marvell.

Men i 2010 viste Intel at selskapet ville forsøke på nytt, med den første Atom-baserte systembrikken, som ble kalt for Mooretown.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.