BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intel halverer prosessorpriser

Men bare der konkurransen med AMD er hardest.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. jan. 2009 - 11:05

Intel satte som ventet ned prisene på en rekke prosessormodeller i går. Enkelte priskutt er på mellom 40 og 50 prosent, noe som er mer enn først ventet.

Størst er kuttet i prisen på billigprosessoren Celeron Mobile 570, hvor prisen er redusert fra 134 til 70 dollar - 48 prosent. Flere andre modeller i samme prosessorfamilie har fått prisene redusert med mellom 19 og 35 prosent.

Prisene til modellene Core 2 Quad Q9650 og serverprosessoren Xeon X3370 er blitt redusert med 40 prosent. Dette er toppmodellen i de respektive familiene.

Også prisen til en del andre modeller, fordelt på flere av Intels prosessorfamilier, er blitt redusert med mellom 13 og 24 prosent. Hele oversikten finnes her. Alle priser gjelder i kvanta på tusen enheter.

Det er ikke tilfeldig at prisen på Intels toppserie, Core I7, ikke har blitt rørt. Intels viktigste konkurrent på dette området, AMD, har ingen produkter som kan konkurrere med Core I7-prosessorene når det gjelder ytelse. Dermed kan Intel selge dem med høy fortjeneste.

Prisen på Intel Core i7 blir ikke rørt i denne omgang.
Prisen på Intel Core i7 blir ikke rørt i denne omgang.

Derimot kan AMDs Phenom II og de Shanghai-baserte Opteron-prosessorene utfordre Intels noe mindre kraftige prosessorer for PC-er og servere, ikke minst når det gjelder pris/ytelses-forholdet. Priskuttene fra Intel opphever til en viss grad denne fordelen, men bare på enkelte områder.

I tillegg er det ventet at AMD vil lansere raskere versjoner av disse relativt nye prosessorene i løpet av noen få måneder.

Selv om også Intel opplever nedgang i omsetningen i disse tider, er situasjonen langt vanskeligere for AMD, som har gått med store underskudd i lang tid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.