Intel lanserer enkel Internett-maskin

Intel lanserer i dag en Internett-maskin for kjøkkenbordet eller sofaen. Den lille blå kassen er Intels første egenproduserte PC.

Intel har lansert en enkel enhet spesiallaget for å koble seg til Internett som vil markedsføres av banker, butikker og Internett-tilbydere. Maskinen er i praksis en NC-maskin, et konsept Oracle lanserte på 90-tallet. Maskinen er også en konkurrent til de mange surfe-boksene som blant andre norske PCTVnet og Screen Media har lansert.

Intels Dot.Station, som enheten heter, er laget for å forenkle bruken for den vanlige brukeren. Tjenesteyteren, for eksempel en bank eller en Internett-tilbyder, vil sette opp maskinen for å koble seg opp til og bruke deres tjenester. Det hele skal gå raskt og smertefritt for brukeren.

I motsetning til andre enheter som bruker små LCD-skjermer har Intel brukt en stor skjerm med tanke på å få se hele Internett-sider og at flere skal kunne se på den samtidig. Det har også blitt utført tester for å forsikre at maskinen er så lett som mulig å betjene og at brukeren ikke skal trenge å lete rundt etter programmer og skjulte menyer.

Internett-maskinen vil komme i flere forskjellige konfigurasjoner. Alle vil ha en nettleser og e-postleser, og de mest avanserte vil ha innebygget telefon. Det som er likheten er at de skal tilby alle mulighetene som Internett tilbyr, samtidig som den isolerer brukeren fra alle problemene.

Ifølge Jillian Murphy, pressetalskvinne for Intel England, vil ikke Intel selge Dot.Station selv. Den er tilgjengelig, men det er opp til tjenesteyteren å sette sammen maskinen og tjenester og selge løsningen til sluttbrukere.

- Fordi maskinen ofte vil bli solgt sammen med andre tjenester som abonnementer og andre brukeravtaler, tror Intel at mange vil

subsidiere maskinene og i stedet selge en informasjonstjeneste, forklarer Murphy. Hun vil derfor ikke kommentere hva Dot.Station vil koste alene.

Til toppen