Intel planlegger nedskjæringer

Kutter fem prosent av stillingene.

Intel planlegger nedskjæringer
Intel skal redusere antallet stillinger i selskapet med omtrent fem prosent det kommende året. Men selskapet håper det mest vil kunne skje gjennom naturlig avgang. Bilde:

Stadig svakere pc-salg og begrenset fotfeste innen smartmobil- og nettbrettsegmentene gir tøffere tider for Intel. Selskapet kunngjorde rett før helgen planer om å redusere antallet ansatte omtrent fem prosent. Dette skriver Reuters, som oppgir at Intel nå har 107 000 ansatte.

– Intel vil tilpasse ressursene til å møte forretningsbehovene dette året. Dette vil inkludere rettet reduksjon i arbeidsstokken, i tillegg til omgruppering av ressurser, skriver Intel i en uttalelse som er gjengitt av blant annet CNET News.

– Selv om vi venter at antallet ansatte vil bli redusert med omtrent fem prosent i år, kunngjør vi ikke avskjedigelser. Når vi snakker om reduksjon i arbeidsstokken er det en rekke ting som kan skje. Dette inkluderer overflytting, frivillige programmer, pensjonering og gjennom naturlig avgang.

Intel kom torsdag med regnskapstall for fjerde kvartal av 2013. Tallene viser at omsetningen til selskapet fortsetter å falle, men det kan se ut til at fallet i pc-segmentet er i ferd med å flate ut. Pc-segmentet utgjør fortsatt over 60 prosent av Intels omsetning, men andelen har blitt lavere det siste året. Intel kan til gjengjeld vise til økt omsetning i serversegmentet.

    Les også:

Les mer om: