FORBRUKERTEKNOLOGI

Intel skal annonsere ultramobil PC

Intel vil i dag annonsere det selskapet kaller Ultra Mobile PC. Likheten med Microsofts Origami er stor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. mars 2006 - 11:09

Ønsket om å tilby en svært kompakt, bærbar PC er stort for tiden. Microsoft har i snart to uker lokket med Origami, som navnet på det som trolig blir en referansemodell for en bærbar PC på størrelse med en pocketbok. Flere detaljer skal offentliggjøres den 9. mars.

    Les også:

Men også Intel har noe tilsvarende på lur. Selskapet annonserer på denne siden at det senere i dag, under Intel Developer Forum, vil annonsere Ultra Mobile PC (UMPC).

Nå viser det seg at UMPC.com-nettstedet allerede består av flere sider enn forsiden. Det er ingen lenker til disse fra forsiden, men sirshannon.com har funnet fram til en URL som avslører det øvrige innholdet. Dette er tilgjengelig her.

Basert på informasjonen som er tilgjengelig på disse sidene, er det temmelig klart at Origami og UMPC er én og samme ting. Det står at de første UMPC-produktene vil lanseres den 9. mars, samme dato som mer informasjon om Origami skal avsløres. Vi har vanskelig for å tro at dette er tilfeldig.

På UMPC.com forklares det at UMPC verken skal erstatte dagens bærbare PC eller PDA, men at den er designet for å gi tilgang til nettbasert media og innhold mens brukeren er på farten. Den er ikke designet for å prosessere mengder av arbeidet eller for å skrive en avhandling. Likevel skal den være kraftig nok til å tilby en bra spillopplevelse og gi mulighet for avspilling av musikk og video. Dessuten skal den være egnet for å holde kontakten med andre gjennom e-post, lynmeldinger, tekstmeldinger og IP-telefoni.

Det loves dessuten lang batterilevetid, uten at dette spesifiseres nærmere.

Ifølge TG Daily har enkelte kilder også opplyst at den vil ha støtte for flere trådløse kommunikasjonsteknologier, inkludert WLAN, HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) og muligens EVDO (Evolution Data Optimised).

Enheten skal være liten nok til å kunne oppbevares i en håndveske.

Du kan se en liten serie med bilder av UMPC-enheten her. Bildene er hentet fra UMPC.com.

Det er trolig snakk om en referansemodell for andre produsenter. Det ville være svært ulikt Intel å tilby en slik enhet til sluttkunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.