Intel skal gjøre bilen din sikrere

Lanserer uavhengig initiativ.

Intel skal gjøre bilen din sikrere
De mest sårbare elementene i en bil, ifølge Intel. Bilde: Intel

I dagens verden er biler stadig mer tilkoblede og digitale. Dette fører med seg farer som ville vært utenkelige for bare noen få år siden, som for eksempel at en bil kan hackes.

Det er rimelig å anta at utviklingen bare vil fortsette, og Intel er opptatt av at fremtidens kjøretøy skal være så sikre som mulig.

Derfor kunngjorde selskapet i helgen at de vil opprette såkalte Automotive Security Review Board, ASRB, som skal jobbe for å redusere trusselen fra kyberangrep mot biler.

Les også: Slik kan man forvirre selvkjørende biler

Medlemmene av organisasjonen vil utføre sikkerhetstester og anbefale de beste praksisene og designforslagene som er relatert til sikkerhet. Anbefalingene skal tjene bilindustrien som helhet.

ASRB skal samle de dyktigste sikkerhetsekspertene fra hele kloden, som har spesifikk ekspertise innen de relevante områdene.

Blir stadig flere

I pressemeldingen siterer Intel Gartner på at innen 2020 vil antallet tilkoblede biler på veiene være rundt 150 millioner, og 60 til 75 prosent av disse vil kunne bruke, skape og dele web-basert data.

Intels rolle vil være å tilby avanserte utviklingsplattformer som vil kunne brukes til forskning. Ikke minst vil de faktisk donere en bil til det medlemmet til ASRB som kommer med mest meningsfylt bidrag som kan implementeres i sikkerhetsplattformen.

Les også: Hackere kan ta kontroll over biler

Intel har også publisert et dokument som tar for seg anbefalinger for hvordan gjøre biler sikrere allerede nå. Der viser de til de mest sårbare punktene og kommer med flere forslag til hvordan alle aspekter kan sikres: Allerede under produksjonen bør det tas sikkerhetshensyn uavhengig av hverandre, det må implementeres metoder for å sikre kommunikasjonen mellom forskjellige elementer i bilen, og det er samtidig essensielt å ivareta personvern og anonymiteten til brukerne.

Les mer om: