KARRIERE

Intel sparker 1000 mellomledere

Intel kunngjorde i går at de kvitter seg med 1000 mellomledere som ledd i en pågående effektivisering.

14. juli 2006 - 08:43

Intel kunngjorde i går at de som ledd i en pågående effektivisering av driften, vil kutte 1000 mellomlederstillinger. Kuttene vil fordeles globalt.

Ifølge Intels talsperson Chuck Mulloy, vil avskallingen av 1000 mellomledere gi både kostnadskutt og mer effektive beslutningsprosesser.

– De siste årene vokste tallet på mellomledere raskere enn resten av staben, og det ble for mange lag i hierarkiet, sa Mulloy.

Onsdag 19. juli legger Intel fra sine kvartalstall. Analytikerne venter ti prosent svikt i omsetningen i forhold til andre kvartal i fjor, det vil si 8,33 milliarder dollar. De venter en inntjening per aksje på 0,14 dollar, det er hele 58 prosent lavere enn for et år siden. Fra nyttår til i går kveld har Intels aksjekurs falt 30 prosent.

Avskallingen av mellomledere er en del av en mer omfattende nedbemanning som Intel ennå ikke har fortalt så mye om, men som analytikerne tror vil føre til kutt på mellom 10 og 15 prosent. Intel har i dag rundt 103 000 ansatte verden over.

Selskapet har de siste månedene avviklet virksomhet, blant annet en avdeling spesialisert på brikker til mobiltelefoner. Den ble solgt for 600 millioner dollar, etter å ha kostet Intel til sammen rundt 3 milliarder dollar.

På den andre siden investerer Intel stort for å få et produksjonsmessig overtak på AMD, og for å posisjonere seg med tanke på den kommende mobilteknologien Wimax.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.