MASKINVARE

Intel tar opp konkurransen med AMD og Nvidia – lager sine egne skjermkort

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox/32793806
14. juni 2018 - 09:32

Intel lager som kjent hovedsaklig CPU-er og integrerte grafikkløsninger, men nå tar kjempen steget inn i et nytt og stadig viktigere felt. I en Twitter-melding har Intel nemlig bekreftet at de skal begynne å produsere sine egne, dedikerte skjermkort. Den første modellen skal komme i 2020.

Nyheten kommer fra Raja Koduri, som Intel hyret som ny sjefsarkitekt i november i fjor. Koduri har bakgrunn fra AMD, hvor han jobbet som nestsjef og sjefsarkitekt ved Radeon Technologies Group, og før det igjen jobbet han som grafikkarkitektur-sjef hos Apple.

Vil ekspandere aggressivt

Den nye skjermkortsatsingen er et ledd i Intels nye planer om en «aggressiv» ekspansjon innen grafikkteknologi og satsing på differensiert, intellektuell eiendom i tiden fremover.

Det er uvisst når vi får se flere detaljer om den nye maskinvaresatsingen fra Intel, men som blant andre PC Gamer meldte tidligere i år har det dukket opp rykter om at selskapet skal vise frem et dedikert skjermkort på CES-messen neste år.

Intel har for øvrig ansatt flere personer med skjermkort-erfaring den siste tiden. Som PC Gamer meldte i sutten av april har selskapet også hentet inn Chris Hook, som tidligere har jobbet som AMDs markedsføringssjef. Hook skal ha en markedsføringsrolle innen skjermkort også hos Intel.

I tillegg har selskapet utlyst en rekke andre grafikk-relaterte stillinger. Med dette kan altså Intel etter hvert bli en seriøs konkurrent til Nvidia og AMD, som har hatt mer eller mindre skjermkortmarkedet for seg selv. Innen CPU-er har AMD allerede begynt å utfordre Intel, særlig med sine nyere Ryzen-modeller.

Les også: Verdens kraftigste superdatamaskin bruker heftige Intel-prosessorer »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.