Intel: Tingenes internett må bli enklere

Kommer med ny utviklingsplattform.

Intel: Tingenes internett må bli enklere
Slik illustrerer Intel den nye plattformen for tingenes internett. Bilde: Intel

Intel satser tungt på konseptet med tingenes internett, i likhet med mange andre teknologiselskaper.

Det ser likevel ut til at Intel ønsker å gå litt lenger enn konkurrentene, og skape en felles plattform for teknologien. Denne plattformen skal gi utviklere et referansedesign som vil deretter gjøre det enkelt å lage IoT-applikasjoner.

Tingenes internett spås å vokse enormt i tiden fremover, der flere og flere «ting» blir tilkoblet, der data analyseres og sendes tilbake til enhetene som igjen kan foreta smarte valg. Det gjelder ikke bare enheter for forbrukere, men også hele industrier. Man forventer at milliarder av enheter vil bli tilkoblet over det kommende tiåret.

Intel selv forventer at deres IoT-avdeling vil vokse med 18 prosent i løpet av 2014.

Den nye plattformen skal gi brukerne tilgang til felles standarder for tilkoblinger, sikkerhet og analysefunksjoner via nettskyen.

Løsningen utvikles i partnerskap med selskaper som Accenture, Capgemini, Dell, HCL, SAP og flere. Det vil komme integrerte maskinvare- og programvareprodukter basert på plattformen.

Konseptet er altså å tilby en ferdigsydd pakke som gjør det enkelt for utviklerne å hoppe på IoT-bølgen, noe som forhåpentligvis vil sparke i gang raskere innovasjon innenfor segmentet. Intel forsøker nå å overbevise disse utviklerne at det er deres maskinvare og programvare som er det ideelle.

Man kan også spekulere at Intel nå innser at de har tapt kampen om smartmobiler og nettbrett, som stort sett bruker løsninger fra andre produsenter, og selskapet forsøker nå å være i forkant av en potensiell ny revolusjon.

Mangelen på skikkelige standarder er noe av det som fryktes mest når det gjelder tingenes internett, og det er tydelig at Intel forsøker å ta et tak der. De er imidlertid ikke de eneste, det finnes allerede flere konkurrerende allianser som skal forsøke å standarisere disse teknologiene, så utfrodringen blir å få til en altomfattende enighet.

    Les også: