Intel trekker seg fra barne-PC-prosjekt

Nicholas Negroponte får likevel ikke en Intel-prosessor i OLPCs fattigbarns PC.

Intel trekker seg fra barne-PC-prosjekt

Nicholas Negroponte får likevel ikke en Intel-prosessor i OLPCs fattigbarns PC.

I juli kunngjorde Intel og stiftelsen One Laptop Per Child (OLPC) at de var blitt enige om å bilegge striden mellom dem.

OLPC ble opprettet av MIT-professor Nicholas Negroponte i 2005: De har utviklet en PC av en helt ny type, døpt XO, beregnet på bruk av barneskoleelever i fattige land.

XO har en AMD-prosessor, og ble utfordret av en konkurrerende maskin fra Intel, kalt Classmate.

Etter forliket i juli fikk Intel en representant i OLPCs styre, mot å bidra med penger og teknisk ekspertise. Det var meningen å presentere en prototyp av en XO med Intel-prosessor på forbrukermessen Consumer Electronics Show (CES) som starter i Las Vegas mandag.

I går kunngjorde Intel at de trekker seg fra OLPC-styret med øyeblikkelig virkning, og at det ikke blir noe av den Intel-drevne XO-en.

Ifølge en talsperson for Intel ville OLPC og Negroponte at konkurrenten Classmate skulle legges på is, og at Intel utelukkende skulle gå inn for XO. Dette har Intel nektet å gjøre.

Ifølge Intel har også fattige barn behov for å kunne velge mellom flere teknologileverandører.

Intel og OLPC har åpent konkurrert mot hverandre i land i Afrika og Latin-Amerika. Flere titusen eksemplarer av Intel Classmate skal være solgt i fattige land, og Intel har bygget opp et nettverk av underleverandører og distributører som de føler forpliktelser overfor, heter det.

De foreligger ennå ingen kommentarer fra OLPC-hold.

    Les også:

Til toppen