Abonner
IT-BRANSJEN

Interesse for snømåling ble starten for et IT-eventyr på vestlandet

Gründeren var lidenskapelig opptatt av snødybden på Vikafjellet. Diagrammene han la målingene inn i, ble starten på en IT-bedrift som i dag har både Facebook og Microsoft som kunder.

Pendler fra New York: Markedssjef Vidar Brekke var hjemme fra USA da digi.no var på besøk hos Highsoft. – Den amerikanske jobbkulturen er preget av knallhard konkurranse og at folk jobber for seg selv. Jeg liker mye bedre den norske kulturen der samarbeid er viktig, og føler meg privilegert som kan jobbe i Highsoft med base i USA, sier han. (Skjermbildene er fra diagramverktøyene Highsoft lager)
Pendler fra New York: Markedssjef Vidar Brekke var hjemme fra USA da digi.no var på besøk hos Highsoft. – Den amerikanske jobbkulturen er preget av knallhard konkurranse og at folk jobber for seg selv. Jeg liker mye bedre den norske kulturen der samarbeid er viktig, og føler meg privilegert som kan jobbe i Highsoft med base i USA, sier han. (Skjermbildene er fra diagramverktøyene Highsoft lager) Bilde: Jørn-Arne Tomasgard (montasje: digi.no)
Jørn-Arne Tomasgard
19. okt. 2017 - 10:35
Holder til her: I fløyen oppe til høyre holder Highsoft til med 21 ansatte. De deler bygg med Blix hotell. Tidligere stod Hopstock Hotell her, men dette ble totalskadet i en mye omtalt brann i 2010.
Holder til her: I fløyen oppe til høyre holder Highsoft til med 21 ansatte. De deler bygg med Blix hotell. Tidligere stod Hopstock Hotell her, men dette ble totalskadet i en mye omtalt brann i 2010. Foto: Jørn-Arne Tomasgard

VIK I SOGN (digi.no): Daglig leder i Highsoft Grethe Hjetland mener bedriften tilbyr verdens beste verktøy for å lage interaktive diagram. Programvaren de utvikler i Vik blir solgt med lisens for bruk. I praksis tar kunder fra hele verden kontakt, først via en e-post etter å ha søkt seg frem til produktet. Så starter dialogen frem til forretningene er gjennomført. Slik situasjonen er for tiden, lever de høyt på sitt gode navn og rykte. Over 80 av de 100 øverste selskapene på Forbes' liste over verdens rikeste bedrifter er på kundelisten til Highsoft.