Internett åpner finansbransjen

En stadig omvelting innen finansbransjen åpner for flere mulige konstellasjoner. "Den gamle dinosauren" Goldman Sachs skal angivelig være interessert i Charles Schwabs enorme kunderegister.

Fredagens rystelser etter at Intel kom med resultatvarsel sent torsdag kveld norsk tid, avkjølte ikke ryktene om fusjonsfeberen innen finansnæringen i USA. Nå er det Goldman Sachs som visstnok skal være interessert i Charles Schwab, som steg over 10% fredag i et generelt svakt marked.

Kursutviklingen til aksjer notert på NYSE kan du følge her.

TheStreet.com mener at en slik fusjon er "perfect match", nettopp ved å kombinere de private kundene til Schwab og de store institusjonelle kundene til Goldman. Schwab har som kjent opplevd en enorm vekst at de startet online-aksjehandel ved årsskiftet 1997/98, og har nå omtrent syv millioner registrerte kunder. Samtidig har aksjekursen steget og gitt aksjonærene meravkastning i forhold til de bankene som fortsatt gjør forretningene utenom Internett.
Les om veksten til Schwab:
Enorm vekst for nettmegler

Goldman er en av bankene som ennå ikke har satset særlig på Internett. Flere analytikere uttrykker derfor stor begeistring for en eventuell fusjon:

- Dette er en himmelsk avtale, selv om det fortsatt er rykter. Det er fornuftig for Goldman Sachs å ha private kunder til å ekspandere og bygge videre på deres allerede eksisterende institusjonelle kunder, sier analytiker David Post til Reuters.

Goldman betjener først og fremst institusjonelle kunder, dvs fond og større private investorer, mens Schwab hovedsaklig betjener private kunder med adskillig mindre kapital, selv om Schwab regnes som en aktør i "high-end" divisjonen av online-aksjemegling.

Sentralbanksjefen i USA, Alan Greenspan, sa i en tale i forrige uke at Internett vil gjøre finansmarkedene mer gjennomsiktig, og at hver bank sannsynligvis vil ha hovedvirksomheten på Internett om kort tid.

Les:
Alan Greenspan vil ha full informasjonsflyt

Til toppen