RESULTATERFINANS

Internett åpner finansbransjen

En stadig omvelting innen finansbransjen åpner for flere mulige konstellasjoner. "Den gamle dinosauren" Goldman Sachs skal angivelig være interessert i Charles Schwabs enorme kunderegister.

Oddmund Grøtte
25. sep. 2000 - 12:21


her


Les om veksten til Schwab:
Enorm vekst for nettmegler

Goldman er en av bankene som ennå ikke har satset særlig på Internett. Flere analytikere uttrykker derfor stor begeistring for en eventuell fusjon:

- Dette er en himmelsk avtale, selv om det fortsatt er rykter. Det er fornuftig for Goldman Sachs å ha private kunder til å ekspandere og bygge videre på deres allerede eksisterende institusjonelle kunder, sier analytiker David Post til Reuters.

Goldman betjener først og fremst institusjonelle kunder, dvs fond og større private investorer, mens Schwab hovedsaklig betjener private kunder med adskillig mindre kapital, selv om Schwab regnes som en aktør i "high-end" divisjonen av online-aksjemegling.

Sentralbanksjefen i USA, Alan Greenspan, sa i en tale i forrige uke at Internett vil gjøre finansmarkedene mer gjennomsiktig, og at hver bank sannsynligvis vil ha hovedvirksomheten på Internett om kort tid.

Les:
Alan Greenspan vil ha full informasjonsflyt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.