Internett-sjefer liker såpe

World Wide Web-konsortiet får opp farten på sitt arbeid med å utvikle SOAP-teknologien for fremtidens nettverksbruk.

World Wide Web-konsortiet får opp farten på sitt arbeid med å utvikle SOAP-teknologien for fremtidens nettverksbruk.

W3C forventer å gjøre ferdig spesifikasjonene for SOAP innen utgangen av dette året, skriver TechWeb News.

SOAP er en protokoll for å la et program som kjører på for eksempel Windows snakke med et program i samme eller et annet operativsystemmiljø via web-ens hypertekstprotokoll HTTP og programmeringsspråket XML som mekanismer for informasjonsutveksling. Alt ifølge oppslagsverket What Is?.

Simple Object Access Protocol ble foreslått av Microsoft, UserLand Software og DevelopMentor, og spiller en stor rolle i Microsofts.Net-strategi.

W3C meldte nylig at de har nedsatt en arbeidsgruppe på XML-protolkollen som skal ledes av IBMs David Fallside, som jobber i dataselskapets standardiseringsavdeling.

Les:
IBM og Microsoft sammen om å utvide XML og SOAP
C# viser Microsoft i ny rolle som brobygger

Hele 45 selskaper sier de skal støtte SOAP, inkludert noen av de største selskapene i industrien. Hewlett-Packard, SAP, Compaq, SUN, Ericsson og Xerox skal alle være med å utvikle protokollen.


Fordi SOAP er XML-teknologi skal den gjøre det enklere å utveksle informasjon over web, heller enn å benytte seg av programmeringsbaserte kryssplattform-løsninger.

Plattformene kan være forskjellig, og en Windows-maskin kan 'ringe' en Linux-boks bak en brannmur så lenge den har en SOAP-'lytter' skrevet i et hvilket som helst språk.

Hittil er SOAP 1.1 godkjent av både Microsoft og Sun, og ifølge Tech Web skal dette være en av de få tingene de to selskapene noensinne har vært enige om.Her kan du lese mer utfyllende informasjon om SOAP.

Til toppen