Internett til salgs for kjempesum

WorldCom vil fusjonere med Sprint, som driver store deler av det globale Internettet. Nå tvinges antakelig WorldCom til å gjøre tidenes salg.

Har du lyst til å bli en av de ledende Internett-operatørene i verden, har du nå sjansen. Teleselskapet WorldCom (tidligere MCI WorldCom) ønsker å fusjonere med sin store konkurrent Sprint, men EU brummer høyt og nekter å godkjenne fusjonen. WorldCom har heller ikke fått ja fra Justisdepartementet i USA, som jo viser muskler i saken mot Microsoft.

For å blidgjøre EU og justisdepartementet planlegger WorldCom å selge store deler av Sprint. I følge lekkasjer planlegger WorldCom å selge hele Sprints Internett- og langdistansenettverk for rundt 360 milliarder kroner (45 milliarder dollar), skriver Financial Times. Blant annet eier Sprint mange av de transatlantiske linjene.
Les mer om WorldComs oppkjøp:
EU vil granske storfusjon
MCIWorldCom kjøper Sprint for 890 milliarder

For i dag er WorldCom og Sprint nummer to og tre i USA, og Sprint eier mye av basisnettet for dagens Internett. WorldCom skal etter planen betale 920 milliarder kroner for Sprint (115 milliarder dollar) i det som vil bli tidens største teleoppkjøp.


WorldCom skal være mest interessert i Sprints mobile og trådløse nettverk og skal derfor i følge ryktene selge unna alt annet. Planen er enda ikke godkjent av styret i WorldCom og er heller ikke presentert for EU eller det amerikanske justisdepartementet, skriver Financial Times.

Mulige kjøpere av Sprint-nettverket er blant annet Deutsche Telecom, som tapte budkrigen om Sprint med WorldCom.

Til toppen