TELEKOM

– Internett vil forsvinne

Google-sjefen tror på altomfattende nettverk som vil forandre verden.

Internett slik vi kjenner det vil etter hvert forsvinne, mener Eric Schmidt.
Internett slik vi kjenner det vil etter hvert forsvinne, mener Eric Schmidt. Bilde: REX/AGF s.r.l./All Over Press
26. jan. 2015 - 09:16

Google-sjefen Eric Schmidt kom med en del spådommer om internett og teknologiene rundt under det årlige World Economic Forum-møtet i Davos i Sveits.

Internett kommer til å bli borte i fremtiden, mener Schmidt (via Hollywood Reporter). Det var hans enkle svar. Visjonen hans er at det kommer til å bli så mange IP-adresser, så mange enheter, sensorer, ting man har på seg og har med seg, at man kommer ikke til å legge merke til noe av dette.

Internett kommer til å bli en del av individets tilstedeværelse, slik at når man går inn i et rom, er hele rommet dynamisk. Med tillatelse vil man kunne kommunisere med tingene i rommet.

Dette er selvsagt en veldig diffus visjon, men Schmidt mener at utviklingen åpner for en veldig personlig, veldig interaktiv og veldig interessant verden.

Litt nærmere virkeligheten, Schmidt diskuterte også EU-presset på Google, som har til og med anbefalt at det enorme selskapet bør deles opp. Schmidt sier ikke at Google kommer til å få en svakere posisjon i fremtiden, men innrømmer at det finnes trusler til deres forretningsmodell fra nye, uetablerte spillere. Man vil se mange nye teknologiplattformer dukke opp, sier Schmidt, og han forventer en fremtidig omorganisering av hvem som er ledende innenfor for eksempel søk. Det er ingen garantier for at dagens dominerende selskaper vil være det i fremtiden.

Nye apper kan dukke opp fra ingenting og blir verdt milliarder i løpet av måneder. Det er en stor utfordring til de etablerte teknologi-gigantene, ifølge Schmidt.

Google-sjefen snakket også om Nord-Korea, som han besøkte i 2013, og fortalte at internett-bruken der er tungt regulert og foregår stort sett gjennom mobiltelefoner med datatilkoblinger, men uten roaming. Han er imidlertid en optimist på teknologiens vegne, og sier at internett er kanalen som gir stemme til de stemmeløse for første gang. Det er ingen grenser for hva verden kan få til når andelen internett-tilkoblet befolkning passerer 60 prosent eller mer, konkluderer Schmidt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.