BEDRIFTSTEKNOLOGI

– iOS 8 krasjer mer enn iOS 7

Trøblete start for nytt operativsystem.

Over halvparten av iOS-brukere har nå den nyeste versjonen, men den kan være noe ustabil.
Over halvparten av iOS-brukere har nå den nyeste versjonen, men den kan være noe ustabil. Bilde: imago/Xinhua/ All Over Press
24. sep. 2014 - 13:42

Apples nyeste operativsystem for mobiler og nettbrett ble lansert forrige uke, og etter bare seks dager ble det meldt at nesten 50 prosent av støttede enheter er allerede oppdatert.

Det som er litt mer problematisk er imidlertid at iOS 8 ikke fremstår som like stabilt til enhver tid.

Selskapet Crittercism, som måler ytelsen på mobile applikasjoner, mener at krasjraten på iOS 8 er hele 78 prosent høyere enn på iOS 7 (via Zdnet)

«Krasjsnittet» på tvers av enheter som kjører den nye versjonen er 3,56 prosent, ifølge Crittercism, og de eldste enhetene er mest utsatt. Snittet på iPhone-modellene 4, 4s, 5 og 5s er på 3,57 prosent, mens iPhone 6 og 6 Plus krasjer sjeldnere. iPhone 6 har et snitt på 2,63 prosent, mens Plus har snitt på 2,11 prosent.

Dette er uansett en god del høyere enn krasjsnittet på iOS 7 - som ifølge Crittercism ligger på 2 prosent.

Det kan være flere grunner til at operativsystemet fremstår som mer ustabilt - det er selvsagt rykende ferskt, mange applikasjoner er enda ikke oppdatert til å støtte det, og det er alltid tidlige feil som kryper frem.

Det kan også være en god grunn for IT-avdelingene til å avvente med å oppdatere de ansattes telefoner til iOS 8, skriver Zdnet, da stabiliteten ikke nødvendigvis er sikret enda.

iOS 8-brukere har meldt om en del øvrige problemer, blant annet ustabil Wi-Fi-tilkobling. I skrivende stund er det uklart når den første oppdaterte versjonen av iOS 8 vil rulles ut, men slikt pleier tradisjonelt ikke å ta lang tid.

    Les også:

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.