iOS fremover, Windows Phone tilbake

Nye mobiltall for høsten 2014.

iOS fremover, Windows Phone tilbake
iPhone 6-modellene bidrar til at Apple tar markedsandeler. Bilde: action press/All Over Press

Analyseselskapet Kantar legger jevnlig ut tall for tilstanden i det globale mobilmarkedet, og de har nettopp publisert en oversikt over markedet for de tre månedene frem til september 2014.

Det er kanskje ikke en stor overraskelse at den massive etterspørselen etter iPhone 6 har bidratt til å øke Apples posisjon. Ifølge Kantar har Apple økt markedsandelene i de viktigste europeiske markedene (Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania), Kina og Australia. I de største europeiske markedene har iPhone 6 solgt fem ganger så bra som den store varianten 6 Plus.

I Storbritannia økte Apple andelen sin med 1,7 prosent sammenlignet med samme høstperioden i fjor. Det påpekes at i europeiske land kommer de fleste (87 prosent) iPhone-salgene fra eksisterende iPhone-eiere, noe som bekrefter at Apple-brukere stort sett er lojale til selskapets produkter.

Totalt sett er det uansett Android som dominerer i Europa, med 73,9 prosent andel, mens iOS har 15,5 prosent. Windows Phone ligger fremdeles på tredjeplassen, med 9,2 prosent av det europeiske markedet.

Dette betyr at sammenlignet med samme periode i fjor har både Android og Apple økt sine markedsandeler, mens Windows Phone har falt 0,3 prosent. Dette til tross for at Microsoft og Nokia lanserte flere solide Lumia-modeller i sommer, i flere prisklasser, samtidig som Nokia ble en integrert del av Microsoft.

I USA bemerkes det at nye modeller fra Motorola og LG bidro til at disse selskapene økte andelene sine, og Android har tilsammen økt markedsandelen med 4,5 prosent, mens iOS har falt noe (3,3 prosent) sammenlignet med samme periode i fjor. Windows Phone går også tilbake i USA (0,3 prosent), Kina (2,8 prosent) og Australia (3,1 prosent).

I Kina er det det lokale merket Xiaomi som dominerer, med 30,3 prosent markedsandel. Samsung ligger på andreplassen med 18,4 prosent.

    Les også: