BEDRIFTSTEKNOLOGI

iPAQ får GPRS-"jakke" til sommeren

Compaqs lomme-PC iPAQ Pocket PC skal utstyres med en egen GPRS-"jakke" til sommeren, forsikrer produktsjef Verner Hølleland.

7. feb. 2001 - 01:45

I motsetning til GSM-løsningen som fordrer en allmenn "jakke" - et slags halvåpent etui med elektronikk og gjerne ekstra batteri - med PC-kortholder, Nokia Card Phone og programvaren Communiqué fra TBS, skal GPRS-jakken være komplett og dedikert.

- I begynnelsen kan vi regne med at høyhastighets GSM vil være vel så raskt som GPRS, sier Hølleland. - Den dedikerte jakken vil også antakelig konkurrere med PC-kort-løsninger. Disse vil være avhengige av drivere fra tredjepart.

Hølleland antyder også, med tid og stunder, en spesialisert UMTS-jakke.

- Tidlige brukere av løsninger med rask trådløs kommunikasjon, bør vurdere sitt bruksmønster i forhold til de grunnleggende forskjellige betalingsmodellene som gjelder for GSM og GPRS, advarer Hølleland. - GSM betales per minutt online, mens GPRS betales per nedlastet megabyte.

Et argument for å holde seg til PC-kortbaserte løsninger, er alle de øvrige løsningene som PC-kortjakken støtter. Har du et PC-kort for trådløst Ethernet, vil du kunne bruke iPAQ mot trådløse nett på både jobb og i det økende antall IP-soner på flyplasser, hoteller og andre offentlige steder. Videre arbeider Compaq med et system som skal kombinere GPS og trafikkmeldinger formidlet over GSM. GPS-systemet vil leveres med programvare som bruker iPAQ-skjermen til enkle forklaringer om veivalg som også formidles som syntetisk tale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.