ANALYSER

iPhone 4S fortsatt i tet hos NetCom

Men Samsung gir Apple konkurranse om førsteplassen.

Apples iPhone 4S troner stadig på toppen i salgsstatistikkene til NetCom.
Apples iPhone 4S troner stadig på toppen i salgsstatistikkene til NetCom.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 2012 - 11:59

NetCom kom i dag med topp ti-listen over de mest solgte mobilene gjennom selskapets salgskanaler i juni. Listen viser at Samsungs nye Galaxy S III har blitt godt mottatt også hos NetCom-kundene, men ikke nok til at Apples iPhone 4S har blitt fratatt førsteplassen den også hadde i mai.

I forrige uke skrev digi.no om den tilsvarende oversikten fra Telenor. Der gikk Galaxy S III rett til topps, men dette kan skyldes at Telenor – i motsetning til NetCom – skiller mellom 16 og 32 gigabyteutgavene av iPhone 4S.

På den annen side, som Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, understreker, har det vært mangel på de den nye toppmodellen fra Samsung i juni. Dette kan ha ført til lavere salg av Galaxy S III enn det ville ha vært dersom alle butikkene hadde hatt den tilgjengelig.

Renaas mener at sommerens store slager fort kan bli Samsung Galaxy S III.

I juni var 49 prosent av alle mobilene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler, basert på iOS. Android står for 45 prosent av markedet, mens Windows Phone stod for 6 prosent. Det var noe surr i prosenttallene i den forrige rapporten fra NetCom, slik at totalen ble på mer enn 100 prosent. Men dersom vi skal tro mai-andelene som er oppgitt i den nyeste rapporten, var andelene for iOS, Android og Windows Phone henholdsvis 50 prosent, 47 prosent og 3 prosent i mai. Salget av smartmobiler basert på andre plattformer er dermed forsvinnende lite hos NetCom.

Listen over de ti mest solgte smartmobilene hos NetCom i juni er som følger. Tallene i parentes er plasseringen i mai:

1. (1) Apple iPhone 4S

2. (-) Samsung Galaxy S III

3. (2) Apple iPhone 4

4. (3) Samsung Galaxy S II

5. (4) HTC One X

6. (5) Nokia Lumia 800

7. (-) Sony Xperia S

8. (8) HTC Explorer

9. (-) Nokia Lumia 610

10. (-) Sony Xperia U

Siden mai har Sony Ericsson Xperia Arc S, Sony Ericsson Xperia Active og Nokia Asha falt ut.

Mobilene på de tre siste plassene på topp ti-listen til NetCom, er ikke blant de ti meste hos Telenor. Der er derimot Samsung Galaxy Gio og Nokia N9 med på listen. I tillegg er altså iPhone 4S gitt to plasseringer hos Telenor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.