ANALYSER

iPhone på halve topplisten

Apple dominerer virkelig hos NetCom.

Også den billigste av de nye iPhone-modellene selger nå godt i Norge, viser tall fra NetCom.
Også den billigste av de nye iPhone-modellene selger nå godt i Norge, viser tall fra NetCom. Bilde: Getty Images/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2013 - 12:32

NetCom kom i dag med selskapets topp ti-liste over de mest solgte smartmobilene i november. Ikke overraskende har iPhone 5s klatret helt til topps, etter å ha debutert på en sjetteplass i oktober. Dette skyldte nok først og fremst at de nye iPhone-modellene ikke var i salg i mer enn seks dager før måneden var over.

Mer overraskende er det kanskje at den billigere iPhone 5c har klatret opp på tredjeplassen. De første, internasjonale salgstallene for denne modellen tydet på relativt svak etterspørsel, sammenlignet med toppmodellen. I velstående Norge er de dyreste og mest avanserte smartmobilene som er mest populære. På den annen side har de til enhver tid eldre iPhone-modellene nesten alltid vært godt oppe på salgslistene i Norge de siste årene.

Hele fem av de ti telefonene på topp ti-listen til NetCom i november er levert av Apple. Dette er en forbigående situasjon, siden produksjonen av iPhone 5 og iPhone 4 ble stoppet i september. Det er restlageret som nå selges ut.

Sony Experia Z1 er den eneste telefonen på topplisten som ikke er levert av Apple eller Samsung. Den har falt fra tredje til sjette plass. Ellers er det ikke de helt store bevegelsene på listen.

Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom, sier i en pressemelding at det sannsynligvis er de to telefonene som topper listen, iPhone 5s og Samsung Galaxy S4, som vil havne under flest juletrær. Men Lund melder også om stor interesse for Samsung Galaxy Note 3 med smartklokken Galaxy Gear på kjøpet.


Enkelte har stemt mange ganger, noe som preger resultatene for flere av valgene i avstemningen.

Den komplette listen for november er som følger. Tallet i parentes viser plasseringen i oktober. Listen er basert på smartmobilsalget i de 59 NetCom-butikkene, på netcom.no, gjennom NetComs kundesenter hos forhandlere som selger NetCom.

1. (6) Apple iPhone 5s

2. (1) Samsung Galaxy S4

3. (-) Apple iPhone 5c

4. (2) iPhone 5

5. (5) Samsung Galaxy Note 3

6. (3) Sony Xperia Z1

7. (4) Apple iPhone 4S

8. (7) Samsung Galaxy S4 Active

9. (8) Samsung Galaxy SIII LTE

10. (9) Apple iPhone 4

Telenors tilsvarende liste var i skrivende stund ennå ikke offentliggjort.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.