iPod-dödare med plass til 400 CD-er

e.Digital lanserer nå en MP3-spiller som kan bli en sterk konkurrent til Apples iPod. Den ser likedan ut, lagrer like mye, funker på Mac og PC, og har en hel haug funksjoner iPod mangler.

e.Digital Corporation lanserer nå musikkmaskinen Odyssey 1000. Den har plass til 400 CD-er, skryter de i pressemeldingen. Det er nok ikke så langt fra sannheten - for Odyssey 1000 har 20 GB harddiskplass, det samme som siste utgave av iPod fra Apple.

Burken har 13 timers spilletid, kan spille MP3, WAV og WMA-filer og lagre alle slags andre filer, som overføres via USB 2.0. Selskapet mener en hel CD vil ta cirka fem sekunder å overføre til spilleren, noe som gjøres ved vanlig dra-og-slipp fra skrivebordet på Mac-en eller PC-en. Den lille stålblanke boksen er 73mm x 110mm x 22.8mm stor. Odyssey leveres med programvare for PC, men er også kompatibel med Apples iTunes-program.

Når de mer enn 4000 låtene er på plass i spilleren, kan en navigere i menyene enten ved hjelp av rullehjulet eller via stemmen. Den innebygde mikrofonen kan også brukes til å spille inn timevis med prating eller andre lyter en måtte ønske å ta opp.

Som om ikke det var nok, leveres Odyssey med innebygd FM-radio og diverse innhold fra selskapets partnere, som også skal kunne levere abonnements-baserte musikktjenester til dingsen. Som siste ipod skal Odyssey gå an å styre via en fjernkontroll på audio-kabelen.

Selskapet har ennå ikke gått ut med pris på spilleren, men sier den skal være i butikkene til høsten. Vil du se hele listen med funksjoner, samt et litt større bilde av Odyssey, anbefaler vi å sjekke e.Digitals pressemelding.

Til toppen