BEDRIFTSTEKNOLOGI

iPod MP3-spiller: Au, au, au, au!

Vi har lånt musikkmaskinen iPod. Konklusjonen er Au! Au!! Au!!! - Et produkt det er vondt å sende fra seg igjen...

15. jan. 2002 - 08:31
Apple iPod. <i>Illustrasjonsfoto: Apple</i>
Apple iPod. Illustrasjonsfoto: Apple

Den er på størrelse med en kortstokk, liten, hvit og elegant, med enkelt oppsett for å navigere seg gjennom mer enn tusen MP3-låter. Når du plugger den inn i Mac-en, oppdateres spillelistene automatisk i forhold til jukeboks-programvaren iTunes, samtidig som enheten lades for å kunne spille i mer enn 10 timer sammenhengende.

Vi tok den med overalt. Den lydløse harddisken lagrer 5 GB musikk eller data, og kan derfor overføre all slags filer mellom Mac-maskiner, men det er som jukeboks den gjør seg best. Vi hadde den i lomma, vi plugget den inn i venners stereoanlegg på fest, og vi gråt (nesten) den dagen den skulle sendes tilbake.

Nå har Apples iPod fått en konkurrent, for så vidt, i Rio Riot og det gjenstår å se om denne kan forårsake like mye skilsmisse-traumer som Apples lille hvite. En leser tipset oss også om at Archos har en spiller med 6 GB harddisk og USB-tilkobling for både Mac og PC, noe som jo er et godt alternativ. Det er ellers snakk om at selskapet Mediafour skal slippe en applikasjon kalt Xplay, som skal la Windows-brukere ta del i moroa med iPod.

Fjernkontrollen.
Fjernkontrollen.

Den lille iPod-en er beregnet på å opereres med en hånd, noe som blir gjort enkelt av navigasjonshjulet på fronten, og knappene rundt. Displayet er stort, med svært god kontrast, og gir nok informasjon til å finne frem i låtlistene. Den har 32 MB buffer, som gjør at en kan hoppe og sprette så mye en vil uten at den hakker opp låtene. Vi klarte i alle fall ikke hoppe nok til å irritere spilleren.

Vi traff bare på ett problem de dagene vi lekte med den, og det var at den plutselig "døde". Men etter en kjapp telefon til Apple, viste det seg at det bare var å kjøre en "reset", eller tilbakestilling, så var alt oppe igjen. Det er synd at den er litt dyr, med sine nesten fire og et halvt tusen, for den gjorde mørke vinterdager svært mye lysere, og kan anbefales på det varmeste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.