JUSS OG SAMFUNN

Iran innfører 18-årsgrense for Internett-bruk

Det statlige telemonopolselskapet i Iran iverksetter enda sterkere restriksjoner for Internett-bruk. Tjenestetilbydere må blokkere en rekke nettsteder og pålegges samtidig å praktisere minst 18-årsgrense for web-bruk.

25. juni 2001 - 10:55

Iran Telecommunications Company pålegger nå landets ISP-er å filtrere alt Internett-innhold som man oppfatter som umoralsk eller motstridende til statens sikkerhet - inkludert nettsteder fra opposisjonelle, skriver den iranske avisen Hambastegi, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Samtidig krever det statlige televerket at det innføres 18-årsgrense for å tilknytte seg nettet, melder avisen.

De nye reglene slår fast at ISP-er som nekter eller av andre grunner ikke gjennomfører de innskjerpede kravene, risikerer å miste lisensen og kan vente seg et oppgjør med det iranske rettssystemet.

Ledelsen i en rekke ISP-selskaper sier til Reuters at de ikke har mottatt noen offisiell kunngjøring om det nye lovverket - de har kun fått budskapet overbragt via avisene. Nyhetsbyrået har heller ikke lykkes i å få noen kommentar fra de offentlige telemyndighetene.

I forrige måned stengte det iranske politiet over 400 Internett-caféer i Teheran, og påla driverne at de måtte skaffe seg egne lisenser for å kunne fortsette sin virksomhet. Alt i alt er det omlag 1500 slike caféer i Irans hovedstad, og i tillegg finnes en rekke liknende virksomheter i andre større byer. Caféene er svært populære, spesielt blant den islamske republikkens unge, skriver Reuters.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.